Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El Consell de la República reclama una “estratègia compartida” a l’independentisme per “redreçar el camí”

L'entitat assegura que estem en un context d'"emergència nacional": "La independència és l’única via per garantir la supervivència de Catalunya com a nació"

|

- Publicitat -

El Consell de la República lamenta la desunió del moviment independentista i demana una “estratègia compartida” als partits, la societat civil i el moviment independentista per “redreçar el camí” després de les eleccions del 12-M, en les quals l’independentisme va perdre la majoria. A través d’un comunicat emès aquest dimarts, l’entitat presidida per Carles Puigdemont assegura que ha contactat amb els agents implicats “per generar les condicions que facin possible aquesta primera conversa, i que permeti establir les bases per assolir un full de ruta compartit”.

Publicitat

El Consell també ha expressat la seva “preocupació” pels resultats electorals del 12-M, assegurant que estem en una situació d'”emergència nacional”, principalment arran de les “profundes mancances per poder garantir el futur de progrés als seus ciutadans com a conseqüència del cost de la dependència de l’Estat espanyol”. Tanmateix, l’entitat també recorda, desmentint així els discursos del PSOE i PSC, que “cap de les raons per les quals el poble de Catalunya va votar a favor d’esdevenir un Estat independent no ha desaparegut; de fet, set anys i mig després de l’inici de la repressió se n’han acumulat més. Des del crònic espoli fiscal que perjudica la vida dels 8 milions de catalans fins al desastre de gestió de les infraestructures en mans de l’Estat”.

“La independència és l’única via per garantir la supervivència de Catalunya com a nació i el benestar dels seus ciutadans” manifesta el Consell de la República. L’entitat acusa de la desmobilització popular i política del moviment independentista principalment a “la llarga repressió” de l’Estat contra Catalunya, la “desunió” de les forces independentistes i a la “dispersió i confrontació de les estratègies independentistes”. Per això, reclamen un “punt d’inflexió” des del punt de vista “social, econòmic i sobretot nacional”, diuen. I recorden que l’independentisme “no ha pogut participar en igualtat de condicions que els partits unionistes”, ja que alguns candidats estaven “exiliats”.

Et pot interessar  Rovira avisa que ERC no té por d'una repetició electoral si PSC i Junts no es mouen: "Tinc el candidat d'ERC al cap"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut