Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El Consell de la República, crític amb una “part de l’independentisme” perquè “ha deixat el control de les institucions a l’unionisme”

Celebra que totes les entitats s'hagin unit de cara la manifestació: "La independència del nostre país és un deure polític i moral"

|

- Publicitat -

El Consell de la República ha participat dels actes commemoratius de la Diada de Catalunya, i ha aprofitat per mostrar-se crític amb una part de l’independentisme, així com per a posar èmfasi en el fet que aquest Onze de Setembre se celebra en el marc d’una “situació complicada i crítica a nivell nacional”, marcada pel cop d’estat judicial contra la llei d’amnistia i la repressió al moviment independentista i els seus líders.

Publicitat

El portaveu del Consell de la República Antoni Castellà s’ha mostrat crític amb una part de l’independentisme, tot assegurant que una part del moviment “ha deixat el control de les institucions a una formació unionista“, en referència al suport d’ERC a la presidència de Salvador Illa. En aquest context, ha llançat una advertència a Salvador Illa: “Estarem amatents si el Govern pretén desnacionalitzar el país. Ens hi trobaran al front”. Castellà també s’ha dirigit al poder judicial espanyol i la negativa a aplicar l’amnistia. “Això és repressió i no ens aturem”, ha dit.

Castellà ha reivindicat la jornada del passat 8 d’agost, quan el president Puigdemont va tornar a Catalunya després de gairebé set anys a l’exili per intentar assistir al ple d’investidura al Parlament. Així, el representant del Consell de la República ha celebrat la derrota de Pablo Llarena, que tot i haver ordenat la detenció de Puigdemont, no va veure complert el seu objectiu, ja que el president va desaparèixer de l’ull públic. “El 8 d’agost ens vam plantar davant de Llarena. És el primer de molts 8 d’agost que reiterarem fins que Llarena desisteixi de la seva actitud de rebel·lió davant una llei aprovada com la d’amnistia”, ha insistit.

Et pot interessar  Una Diada sense un president independentista al Palau de la Generalitat, 12 anys després

Pel que fa a la manifestació d’aquesta tarda, Castellà ha posat en valor que és la primera vegada que és unitària de totes les entitats tot i la “situació greu”. “Ens apleguem conjuntament perquè la independència del nostre país és un deure polític i moral. El camí serà complicat, difícil i llarg però l’objectiu val la pena”, ha afegit. Preguntat per si Aliança Catalana és benvinguda a la manifestació de la tarda, Castellà ha respost que “cap organització política està convidada perquè es convida els ciutadans tinguin l’adscripció que tinguin”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut