Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

El comitè europeu que investiga Pegasus conclou que cal treballar més per evitar l’abús d’aquestes tecnologies

|

- Publicitat -

El comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de Pegasus remarca que calen “més esforços” a nivell europeu per evitar “l’abús” de programes d’espionatge a la Unió Europea. Després de concloure la primera missió a Israel, el president del comitè, el popular Jeroen Lenaers, ha assenyalat que la visita al país d’on és l’empresa NSO ha estat “fructífera”, però ha subratllat que encara queden “moltes preguntes obertes”. “És massa aviat per treure conclusions, però aquesta visita ha subratllat la necessitat de fer més esforços a nivell europeu per evitar l’abús d’aquestes tecnologies en el futur”, ha dit en un comunicat Lenaers.

Publicitat

La delegació del comitè que ha visitat Israel està formada per nou membres, entre ells l’eurodiputada d’ERC Diana Riba i el del PP Juan Ignacio Zoido. En la missió, que ha durat tres dies, s’han reunit amb membres del govern i del parlament israelià, així com amb el cap d’NSO i representants de la societat civil.

La missió a Israel era la primera en l’agenda del comitè, que posteriorment visitarà Hongria, Polònia i els Estats Units.

 

Et pot interessar  La suposada renovació del CGPJ: proposen com a president dels vocals el jutge que va autoritzar l'espionatge a l'independentisme
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut