Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El CNP assegura que els agents no estan obligats a saber el “dialecte català”

|

- Publicitat -

El Cos Nacional de Policia (CNP) és el protagonista de l’últim cas de discriminació lingüística al català, segons revela l’advocat especialitzat en dret laboral i estrangeria Alfons Rodríguez. El lletrat assegura que el CNP, a través d’una resposta per escrit, ha afirmat que els agents “no tenen cap obligació de saber el dialecte català”, menyspreant l’idioma oficial de Catalunya i reduint-lo a un dialecte.

Publicitat

Tal com ha sabut el mitjà El Món, el cas va produir-se en una comunicació electrònica de l’Oficina d’Estrangeria del Prat de Llobregat. El mateix Rodríguez va enviar documentació en català per tramitar un expedient, i la policia únicament va respondre reclamant la comunicació en castellà. L’advocat va contestar al·legant que els ciutadans tenen dret d’opció lingüística, un dret recollit a l’Estatut de Catalunya i a la pròpia llei espanyola, però no va ser suficient. “Atès que no estem obligats a conèixer el dialecte català, per evitar traduccions que puguin no ser correctes d’aplicacions externes s’ha sol·licitat que el mail sigui contestat en castellà, per tal que no hi hagi cap mena de problema amb la tramitació de l’expedient, sense cap mena de discriminació i sense treure plena validesa als tràmits i documents presentats per vostè”, sentenciava l’últim correu dels policies.

“És el nostre dia a dia, quan intentem treballar en català amb normalitat”, lamenta l’advocat en una entrevista amb El Món. Rodríguez ha volgut denunciar públicament aquest cas, així com ha fet en anteriors ocasions, per difondre la dificultat d’exercir en català en l’àmbit policial i jurídic.

Et pot interessar  El Congrés aprova la llei del dret de defensa que blinda el dret a utilitzar català, basc i gallec als jutjats
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut