Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

El CGPJ respon a Sánchez instant-lo a respectar la feina dels jutges

|

- Publicitat -

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha demanat aquest dilluns al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que respecti la tasca de la judicatura malgrat les decisions que afecten la seva dona, Begoña Gómez, citada com investigada en un cas de presumpta corrupció. “Fem una nova crida a la contenció i demanem evitar qualsevol classe de judici de valor que només contribueix al deteriorament de les institucions i, en definitiva, de la democràcia”, afirmen els membres de l’òrgan de govern dels jutges. Així mateix, diuen que les decisions judicials mereixen el “màxim respecte” de tothom, particularment d’aquells que estan al capdavant de les institucions. “Sense cap excepció”, remarquen.

Publicitat

Els jutges han llançat aquest missatge en un comunicat que suposa una resposta directa a la carta publicada per Sánchez la setmana passada, poc després que la seva dona fos citada a declarar com a investigada pel pròxim 5 de juliol. En aquell moment, el president va acusar el jutge que instrueix aquell cas de voler “condicionar” les eleccions de diumenge.

“Habitualment s’ha seguit la regla no escrita de no dictar resolucions susceptibles de condicionar el desenvolupament normal d’una campanya electoral i, per tant, el vot dels ciutadans. En aquest cas, és evident que aquesta pràctica no s’ha respectat”, lamentava. “Deixo el lector extreure’n les pròpies conclusions”, afegia.

Et pot interessar  El PP i el PSOE aproven el dictamen de la reforma del Poder Judicial sense escoltar els seus socis
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut