Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024
Edició 2276

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 18 de octubre del 2024

El CGPJ convoca eleccions a les sales de govern del Suprem, Audiència Nacional i els 17 TSJ

A Catalunya s’escolliran els set membres electes del TSJC

|

- Publicitat -

El proper 26 de novembre, els gairebé 5.500 jutges i magistrats de tot l’Estat triaran els seus representants a les sales de govern del Tribunal Suprem, de l’Audiència Nacional i dels 17 Tribunals Superiors de Justícia de les comunitats autònomes. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha convocat les eleccions per renovar els membres electes de les sales de govern dels diferents òrgans judicials, el mandat de 5 anys dels quals vencerà el proper 12 de desembre. A Catalunya, s’escolliran 7 representants electes de la sala de govern del TSJC.

Publicitat

L’òrgan de govern dels jutges ha considerat oportú que el procés electoral es realitzi d’una manera “conjunta i única” per a totes les sales de govern, ja que així es fomenta la participació dels jutges cridats a votar i es facilita el procés electoral tant al CGPJ com a les juntes electorals i a les associacions professionals. La votació, per tant, es durà a terme el mateix dia per a totes les sales de govern.

La renovació afectarà tots els membres electes de les Sales de Govern, inclosos aquells que s’hi hagin incorporat posteriorment a la seva constitució, com a conseqüència de les renovacions parcials dutes a terme per cobrir llocs vacants. El CGPJ ha adoptat un primer acord mitjançant el qual convoca eleccions per designar cinc magistrats titulars i cinc substituts per a la sala de govern del Tribunal Suprem. En un segon acord, convoca eleccions a la sala de govern de l’Audiència Nacional per tal de designar tres magistrats titulars i el mateix nombre de magistrats substituts. Finalment, el CGPJ ha aprovat un tercer acord pel qual convoca eleccions a les sales de govern dels 17 TSJ autonòmics, detallant el nombre de titulars i substituts en cadascun.

Et pot interessar  La Moncloa diu que malgrat la sentència del Suprem la llei d'amnistia "s'obrirà pas" i "s'aplicarà amb normalitat"

Així, s’escolliran 15 magistrats titulars i 15 substituts al TSJ d’Andalusia; 14 titulars i 14 substituts a Castella i Lleó; 8 a Castella-la Manxa; 7 a les Canàries, Catalunya i Galícia; 6 a Aragó, País Valencià i País Basc; 5 a Extremadura; i 4 a Astúries, Balears, Cantàbria, Madrid, Múrcia, Navarra i la Rioja. La convocatòria d’eleccions a sales de govern ha estat aprovada pel ple en una sessió extraordinària on s’han adoptat altres acords sobre compatibilitats, activitats de formació i expedients de recursos, entre altres assumptes.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut