Edició 2304

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 15 de novembre del 2024
Edició 2304

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 15 de novembre del 2024

El candidat socialista al 9-J menteix deliberadament sobre la permissió del vot telemàtic a l’Eurocambra

Javi López va defensar l'anul·lació del vot telemàtic al Parlament per part del TC assegurant que el Parlament Europeu no permet el vot a distància

|

- Publicitat -

El candidat del PSC a les eleccions europees del 9-J, Javi López, ha ficat la pota durant la campanya electoral, concretament quan va defensar la interferència del Tribunal Constitucional en l’activitat parlamentària catalana. López, en defensa del Constitucional, va assegurar que l’Eurocambra no permet el vot telemàtic; una afirmació que és rotundament falsa, ja que el reglament intern del Parlament Europeu sí que regula el vot a distància dels europarlamentaris i, de fet, el permet.

Publicitat

Només cinc dies abans del ple de constitució del Parlament, previst pel dia 10 de juny, el Tribunal Constitucional, fent de les seves una vegada més per impedir majories independentistes al Parlament de Catalunya, va anul·lar el dret del diputat exiliat Lluís Puig de votar de forma telemàtica. La sentència responia a un recurs interposat anteriorment pel PSC coentra l’anterior Mesa del Parlament, que va avalar el vot a distància i, davant les crítiques dels partits independentistes a aquesta brutal intromissió judicial, López va defensar que l’Eurocambra tampoc permet el vot a distància. 

López, el passat dijous, va assegurar que a l’Eurocambra no existeix el vot telemàtic “ni per raons de força major”, mentre evitava valorar la sentència del Constitucional, la qual també pot afectar el dret a vot de Carles Puigdemont. Aquestes declaracions, però, són falses, ja que el reglament intern del Parlament Europeu preveu que sota certes circumstàncies els eurodiputats electes puguin exercir el seu vot a distància. 

Així es disposa a l’article 237 del títol XIII bis sobre circumstàncies extraordinàries, que regula precisament el règim de participació a distància. Segons aquest, el president de l’Eurocambra pot decidir aplicar dit règim de participació a distància, el qual permet que els eurodiputats exerceixin alguns dels seus drets parlamentaris a través de mitjans electrònics.

Et pot interessar  Illa busca crear consensos amb l’oposició en les primeres reunions amb els grups

El mateix reglament exposa que “en adoptar la decisió [d’aplicar el règim de participació a distància], el president determinarà si aquest règim s’aplica únicament a l’exercici dels drets dels diputats al Ple, o també a l’exercici d’aquests drets a les comissions o altres òrgans del Parlament Europeu”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

1 COMENTARI

  1. Els partits espanyolistes de Catalunya són com unes màfies, els afiliats han de repetir com lloros el pensament de l’amo de Madrid. No poden pensar lliurement. Aquest Javi sembla un titella. Javi et faig dues preguntes: 1- què has fet per Catalunya durant els molts anys que portes a Brussel.les? Crec que RES. I, 2-QUANTS EUROS T’HAN PAGAT PER NO FER RES.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut