Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024
Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024

El BCE mostra la seva “no oposició” a l’opa del BBVA sobre el Banc Sabadell

La CNMV va admetre a tràmit l'oferta però restava a l'espera del pronunciament del Banc Central Europeu

|

- Publicitat -

El Banc Central Europeu ha mostrat la seva “no oposició” a l’opa del BBVA sobre la totalitat de les accions del Banc Sabadell, segons ha informat l’entitat basca en una informació rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Segons el BBVA, l’autoritat bancària europea ha comunicat aquest dijous la seva decisió. “La no oposició és un requisit previ perquè la Comissió Nacional del Mercat de Valors autoritzi l’oferta”, segons afegeix. El passat 11 de juny, la CNMV va admetre a tràmit la sol·licitud de l’autorització presentada pel BBVA per l’opa tot i que l’òrgan regulador ja va avisar que no suposava “cap pronunciament” i que calia que el BCE mostres la seva “no oposició”.

Publicitat

El BBVA va anunciar el 9 de maig l’oferta als accionistes de Banc Sabadell i el 5 de juliol la junta general extraordinària de l’entitat basca va aprovar l’ampliació de capital necessària per dur a terme l’operació.

La llum verda del BCE era el “pas necessari” següent per avançar en el procés, i el president del BBVA, Carlos Torres, confia rebre “la resta d’autoritzacions segons el calendari previst”. La unió de les dues entitats suposaria, segons càlculs del mateix Torres, aconseguir una “capacitat addicional de concessió de crèdit” de 5.000 milions d’euros anuals.

A parer del BBVA, la prima que s’ofereix als accionistes del Banc Sabadell és “molt atractiva”, un 50% dels preus mitjans ponderats dels tres mesos anteriors al 29 d’abril, data prèvia a l’anunci de l’oferta; un benefici per acció un 27% superior a l’assolit en cas que el Sabadell continuï en solitari, i el 16% de participació en l’entitat resultant de la fusió.

L’opa -hostil, en tant que els gestors del Sabadell s’hi oposen- continua subjecta a l’obtenció de l’autorització de la CNMV, a l’acceptació dels accionistes de l’entitat catalana -fins a representar la majoria del capital social- i a l’aprovació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut