Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El BBVA referma que veu un “enorme interès” en l’opa al Sabadell: “És una aposta per les pimes i per Catalunya”

Carlos Torres manté que l'oferta als accionistes és "molt atractiva" i descarta "problemes" de competència

|

- Publicitat -

El president del BBVA, Carlos Torres, referma que veu un “enorme interès” en l’opa al Banc Sabadell. “És una aposta per les pimes i per Catalunya”, ha dit el directiu en un esmorzar a Esade. “Volem continuar creixent a Catalunya”, ha agregat. Torres ha reiterat que l’oferta és “molt atractiva” pels accionistes del Sabadell, que són els que tindran l’última paraula, i ha confiat que aconseguirà convèncer-los per tal que l’operació prosperi. “El que han de tenir en compte és el que passarà si l’oferta falla”, ha reflexionat. “En el supòsit que l’oferta no surti, un ha de pensar en què farà el preu de l’acció del Sabadell”, ha afegit. Torres ha descartat “problemes” de competència en l’operació i ha negat que impliqui una reducció del crèdit.

Publicitat

Entre el públic de la sessió de ‘Matins Esade’ hi havia diversos accionistes del Sabadell amb vinculacions familiars amb els orígens de l’entitat vallesana, que en el torn de preguntes han qüestionat a Torres les xifres de l’opa. El directiu del BBVA els ha assegurat que “entén” els seus comentaris “emocionals” i els ha negat que l’operació sigui hostil. “La nostra oferta lluny de ser hostil el que vol és potenciar les bondats de la gestió del Sabadell”, ha dit. “No hi ha cap element d’hostilitat”, els ha remarcat.

En la mateixa línia, ha explicat que els plans del BBVA són “potenciar” el negoci del banc a Catalunya a través de l’opa i ha ressaltat el “model exitós” de l’entitat vallesana amb el negoci de les pimes. “Quin sentit tindria que volguéssim integrar-nos amb el Sabadell per després reduir la seva mida?”, ha preguntat. Torres ha reiterat que l’oferta és “enormement atractiva”. “El que estem veient als mercats parla per si sol”, ha opinat.

Et pot interessar  El BCE mostra la seva "no oposició" a l'opa del BBVA sobre el Banc Sabadell

El president del BBVA també ha ressaltat les dades macroeconòmiques de Catalunya i “l’atractiu” que té l’economia catalana i ha assegurat que en aquest aspecte també hi veuen un “potencial enorme”. “Tenim un fort compromís en acompanyar la societat catalana”, ha sentenciat.

Després de tot, ha posat èmfasi en els números del BBVA a Catalunya i ha assegurat que és “amb una gran diferència” l’àrea de l’Estat que “més contribueix” en els seus resultats. Així mateix, el directiu ha assegurat que hi han invertit “amb força” en l’última dècada i ha dit que en conjunt l’entitat d’origen basc es troba en un “moment fantàstic”.

Durant la sessió, també ha parlat de la mida dels bancs i ha defensat que actualment en el sector això suposa un element “molt important”. “Necessitem entitats més grans”, ha dit. El directiu ha assegurat que l’opa va en aquesta línia i ha defensat que el BBVA i el Sabadell tenen models de negoci “complementaris”.

Pel que fa al calendari de l’opa, el president del BBVA ha indicat que s’està desenvolupant “conforme el previst”. Els pròxims passos són l’autorització per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i al final la decisió dels accionistes del Sabadell.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut