Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Educació impulsarà una campanya contra l’assetjament, formarà els docents i revisarà el funcionament del circuit

El 76% dels docents a la borsa estable de substitucions ja està cobrint una baixa

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació impulsarà en les properes setmanes una campanya per sensibilitzar contra l’assetjament escolar. L’objectiu és que se’n parli i hi hagi debat, segons ha explicat la consellera Esther Niubó. A més, s’ha obert a “revisar” el funcionament de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) i també s’intensificarà la formació als docents. “No és un joc de nens”, ha dit Niubó. I és que el nou equip d’Educació veu amb bons ulls que s’hagin revisat els protocols però ha reconegut que sovint no hi ha prou coneixement a l’hora d’aplicar-los. D’altra banda, Educació ha donat a conèixer que el 76% dels 2.145 docents a la borsa estable de substitucions ja té destinació i està cobrint una baixa.

Publicitat

Educació té previst presentar la campanya a principis d’octubre. Aquesta vol anar més enllà de la revisió de protocols i aconseguir que el debat estigui a la societat. Per aconseguir-ho, els missatges seran visibles a mitjans de comunicació i altres suports.

Precisament sobre els protocols, des d’Educació reconeixen que sovint no hi ha prou coneixement d’aquests o de com aplicar-los. Per tot plegat, el Departament s’ha marcat també com a prioritat reforçar la formació permanent del professorat per tal que puguin abordar aquests problemàtiques.

Niubó ha afirmat que el benestar dels alumnes és també essencial per tal que hi hagi bons resultats acadèmics.

El curs passat es va registrar un increment del 75% dels casos de violència contra l’alumnat en comparació amb el curs anterior i, en concret, l’assetjament ho va fer un 50%.

Avançar els nomenaments per tenir les plantilles a principis de juliol

En una trobada amb els mitjans de comunicació, la consellera ha tornat a insistir que la principal prioritat és millorar els resultats educatius. Més enllà d’això ha marcat altres línies importants per treballar des del principi i entre aquestes mesures destinades a l’organització dels centres.

Et pot interessar  El Govern aposta per fer un acord de cooperació amb l’OCDE per millorar els resultats educatius

Una d’aquestes és revisar el sistema de nomenaments, per tal que aquests es facin com a molt tard la segona quinzena de juliol per tal de donar major estabilitat als centres. En aquest sentit, Educació defensa que els centres coneguin la plantilla que tindran el curs vinent a principis de juliol per tal de poder preparar-lo en condicions.

Grup estable de substitucions

D’altra banda, la conselleria ha donat a conèixer que el 76% dels docents que s’han inscrit al grup estable de substitucions, format per 2.145, ja han tingut una destinació i està cobrint una baixa.

Aquest grup és una novetat d’aquest curs. Els docents tenen feina assegurada durant tot el curs ja que entre destinació i destinació els professionals romanen al centre on han cobert la baixa fent altres funcions.

Pel que fa a la inclusiva, ha expressat la seva voluntat d’avançar en l’aplicació del decret. Entre d’altres, ha expressat la voluntat de treballar conjuntament amb els departaments de Salut i Drets Socials per tal de reforçar els recursos de què disposen els centres.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut