Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Dos jutjats determinaran si suspenen el tercer grau dels presos polítics abans de la decisió final del Supremo

|

- Publicitat -

Dos jutjats de vigilància penitenciària de Catalunya valoraran el recurs de la Fiscalia contra el tercer grau dels presos de l’1-O i la petició de donar efectes suspensius al recurs -suspendre la semillibertat sense esperar la decisió final sobre la qüestió després de valorar els arguments de cada part-. El jutjat de vigilància penitenciària 1, amb competències sobre Puig de les Basses (Girona) i Wad-Ras (Barcelona) decidirà sobre Dolors Bassa i Carme Forcadell, mentre que el jutjat de vigilància penitenciària 5, amb competències sobre Lledoners (Barcelona), ho farà sobre Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Publicitat

Quan la Generalitat va concedir per primera vegada el tercer grau als presos de l’1-O a l’estiu, la jutgessa de vigilància de Lledoners va acceptar donar efectes suspensius al recurs del fiscal, de manera que els presos d’aquesta presó van tornar al règim ordinari uns dies després d’aconseguir la semillibertat. Tot i que després la magistrada va rebutjar el recurs de la Fiscalia i va avalar la progressió al tercer grau, va mantenir la suspensió en espera de la decisió final del Tribunal Suprem (TS), que en última instància va revocar la semillibertat a tots els presos de l’1-O.

No obstant això, el jutge que havia de decidir sobre Bassa i Forcadell va mantenir vigent la seva semillibertat fins que es va pronunciar el Suprem i totes dues van passar l’estiu en tercer grau. Amb aquesta segona progressió a tercer grau, els jutjats de vigilància penitenciària primer tornaran a decidir si suspenen la semillibertat de manera provisional, tal com demana la Fiscalia cautelarment, i després si tomben o no la semillibertat, tot i que la decisió final, si el ministeri públic torna a recórrer, la tindrà el Tribunal Suprem.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut