Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Dos antifeixistes s’enfronten a un judici per retirar plaques de la Falange de les façanes de Saragossa

|

- Publicitat -

Dos sindicalistes de CNT s’enfronten a un judici el pròxim dimecres 11 de maig on se’ls acusa de sostracció de béns per retirar plaques de simbologia feixista de les façanes de Saragossa.

Publicitat

Els acusats denuncien que “aquesta jutgessa en un intent de ser més papista que el Papa, veient que no hi havia denúncia, va insistir perquè aquestes comunitats ens denunciessin sense aconseguir-ho, en un clar cas de parcialitat judicial i d’un intent de reprimir una conducta tan delictiva com la nostra”.

Els dos antifeixistes van començar a retirar plaques denunciant que estaven “farts de veure com ni el Govern d’Aragó ni l’Ajuntament de Saragossa no feien res per retirar la simbologia feixista dels carrers de la nostra ciutat, es van posar l’escala a l’espatlla i una a una les van anar retirant fins que la policia els va parar”.

El comunicat de la campanya recorda que treien de les façanes les plaques de Falange, una organització que va assassinar més persones en un sol dia que ETA en 60 anys d’existència i que avui continua sent un partit legal.

Fins a ara s’han unit a la campanya la Coordinadora Antifeixista, ARMHA, Anticapitalistes Aragó, Associació El Cantero de Torrero, Associació de Veïns Venècia Montes de Torrero, Saragossa en Comú, Intersindical d’Aragó-co.bas, Estudiants en moviment d’Aragó, PCE Aragó, l’assemblea del 8M de Saragossa, la CGT Aragó-Logroño i la Joventut Comunista d’Aragó.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut