Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Dos advocats denuncien Casado al Supremo per incentivar l’odi i discriminar un grup per motius ideològics

|

- Publicitat -

Les declaracions poc afortunades del president del Partido Popular, Pablo Casado, sobre professors instruïts per no deixar anar al lavabo els infants que parlen en castellà arribaran al Supremo. En detall, els advocats Josep Rosell i Lluís Gibert han presentat una querella en contra del polític apel·lant l’article 510 del Codi Penal.

Publicitat

En altres paraules, han acusat Casado d’haver incitat l’odi i la discriminació contra un grup per motius ideològics. Els advocats han expressat que l’objectiu de la querella és “posar a prova la justícia”, ja que uns clients els ho van demanar.

La iniciativa s’ha fet popular i s’ha permès la col·laboració ciutadana, aportant fons a un compte corrent publicat a les xarxes socials. Val a dir que cada vegada més, el Partido Popular utilitza frases grandiloqüents i sensacionalistes, com que la Generalitat estava aplicant un apartheid lingüístic, que han de ser combatudes, perquè no es puguin fer afirmacions d’aquest calibre, sense que hi hagi les evidències pertinents que ho demostrin.

Els advocats ja han previst que en cas que la querella no obtingui resultats al Supremo, és a dir que no s’accepti a tràmit, que “escali a l’exterior”. D’aquesta manera, volen pressionar perquè s’estudiïn les declaracions del popular. Els dos advocats han explicat que també estudiaran emprendre accions legals contra l’excomissari José Manuel Villarejo, però reconeixen que encara no han desenvolupat la idea.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut