Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024
Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024

Dolors Bassa dona suport a Nova Esquerra però possiblement avalarà Foc Nou: “El millor seria que ningú tingues el 50%”

L'exconsellera és partidària que es presentin diverses candidatures al congrés per definir el projecte del partit

|

- Publicitat -

L’exconsellera Dolors Bassa dona suport a la candidata Nova Esquerra Nacional que lidera Xavier Godàs però ha explicat que “possiblement” avalarà la llista de Foc Nou d’Helena Solà i Alfred Bosch. En una entrevista a TV3, ha explicat que Foc Nou li ha demanat perquè tenen “més dificultats” per recollir els avals necessaris. I ha defensat que en un congrés, com més llistes hi hagi millor per poder definir el projecte del partit. De fet, l’exconsellera ha considerat que el millor seria que cap de les candidatures tingués més del 50% dels suports. En cas que en una primera ronda cap de les llistes superi aquest llindar, hi haurà d’haver una altra votació al cap de 15 dies entre les dues que tinguin més suports.

Publicitat

Bassa ha explicat que poc després que es fes públic el manifest que demanava nous lideratges al partit, es va trobar amb Oriol Junqueras. L’exconsellera li va recomanar que signés el manifest per evitar “conflictes” però Junqueras li va respondre que li semblava que el text anava contra ell. L’exconsellera Bassa defensa que l’expresident té dret a presentar-se per tornar a liderar el partit tot i criticar que plegués del càrrec al juny abans que s’acabés el cicle.

“Tots els que vam estar al capdavant i que érem els líders, no vol dir que desapareixem de la vida política sinó que no hem d’estar ara al capdavant”, ha afegit per defensar que cal un relleu de lideratges.

Pel que fa a les relacions entre ERC i Junts, l’exconsellera creu que hi va haver un trencament entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. “Sembla que ara s’han retrobat”, ha afegit.

Et pot interessar  El Govern afirma que la negociació del finançament es farà "prèviament" a Catalunya abans de debatre-la a Madrid
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut