Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Discriminació lingüística i abús de poder de la policia espanyola a Figueres: “La Constitució diu que m’has de parlar en castellà”

|

- Publicitat -

Un usuari de l’estació de tren de Figueres ha denunciat un greu cas de discriminació lingüística i abús de poder per part de dos agents de la policia espanyola. En un fil a Twitter, ha assegurat que li han agafat les dades “per parlar català” i que els policies li han dit que li arribarà una multa de 600 euros. “M’han intentat humiliar diverses vegades intentant fer-me repetir que ‘Estamos en Espanya’ i intentant que canviés al castellà, cosa que no he fet”, ha explicat.

Publicitat

Així mateix, ha explicat que després d’identificar tothom a l’estació de Figueres, els policies el van registrar “de dalt a baix” i li van “remenar” les pertinences. La conversa amb els agents ràpidament es va convertir en un estira-i-arronsa lingüístic, on aquests van intentar forçar l’usuari a canviar al castellà. “La Constitució diu que m’has de parlar en castellà” o “doncs et cagaràs perquè estem a Espanya i m’has de parlar en castellà” són algunes de les frases que, segons explica al fil de Twitter, van pronunciar els policies. 

A continuació el que semblava ser “el poli bo” li va assenyalar la bandera espanyola per recórrer a la ridícula pregunta de “què posa al DNI”. L’usuari acaba el seu fil de denúncia demanant a ERC, Junts, la CUP i els comuns “què pensen fer” davant aquesta situació.

Et pot interessar  La meitat de les discriminacions lingüístiques recollides per Plataforma per la Llengua el 2023 són de l’àmbit sanitari
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut