Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024
Edició 2259

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 01 de octubre del 2024

Dignitat a les Vies avisa que molts viatgers han buscat alternatives al tren: “Si no, això seria un gran caos”

La plataforma critica retards generalitzats i reclama alternatives per agilitzar el viatge Reus – Barcelona

|

- Publicitat -

La plataforma Dignitat a les Vies avisa que el nombre d’usuaris habituals del tren per anar del Camp de Tarragona a Barcelona ha estat molt inferior aquest dimarts arran del pla alternatiu de transport pel tall ferroviari a Roda de Berà. “De Tarragona han sortit quatre busos plens, quan normalment els tres trens d’hora punta van en composició doble i gent asseguda a terra”, ha relatat Anna Gómez, una de les portaveus. L’entitat critica que hi ha hagut retards generalitzats tot el matí i avisa que si el volum d’usuaris fos l’habitual “hauria estat un gran caos”. Reclama a Renfe més precisió i assenyala la necessitat de millorar el viatge entre Reus i Barcelona, que alguns usuaris han denunciat que s’ha allargat quasi tres hores.

Publicitat

Gómez ha asseverat que “el caos no és major perquè la gent no ha confiat en el servei alternatiu”, i ha assenyalat com a exemple el nombre d’usuaris que han pujat als busos alternatius a Tarragona en comparació als que cada matí utilitzen el tren. “No sé si arribem a un descens del 50% respecte el que és habitual, però si compares els quatre busos amb els tres trens, les xifres parlen per si soles”, ha apuntat.

Des de Sant Vicenç de Calders, aquesta portaveu de Dignitat a les Vies ha relatat que hi ha operatiu un xat a les xarxes socials titulat ‘Renfe Car’ en què molts tarragonins usuaris del tren s’han organitzat per anar a Barcelona en cotxe. La conversa “treia fum” al llarg del matí amb informació sobre aparcaments econòmics, places lliures en cotxes per compartir i preus de peatges, “fet que demostra que la gent no ha confiat en la Renfe ni en uns trens que arriben quan els dona la gana”.

Et pot interessar  Rodalies preveu que a principis de 2025 arribin el centenar de nous trens

Gómez ha lamentat que aquest dimarts el servei ha acumulat retards “que no es poden permetre”. “Més que mai s’ha d’assegurar que les línies no tenen retards”, ha demanat, tot apuntant que ja hi ha unes demores implícites lligades al trànsit dels busos per carretera “les quals els usuaris ja assumeixen de per si”. “Però és que avui tot va tard”, ha recalcat.

L’entitat ha assenyalat especialment el “caos” a l’R2 Sud i a la línia que uneix Reus amb Barcelona, les quals no tenen pla de transport alternatiu. En el primer cas, ha lamentat que molts viatgers que arriben en bus a Sant Vicenç de Calders van directes a pujar a un Rodalies en comptes d’esperar la sortida del tren regional, “una opció que Renfe ha recomanat però que omple els trens i no permet que els usuaris de Cunit i Cubelles hi puguin entrar”.

Pel que fa a Reus, ha recordat que la línia esquiva el tall de Roda de Berà passant per Picamoixons i Valls fins retornar a les vies de la costa per arribar a Barcelona. Un trajecte, ha dit, que en alguns casos s’ha allargat fins a tres hores, “de manera que hi ha usuaris que s’exposen a destinar sis hores del dia a anar i tornar de treballar”.

Gómez ha assenyalat que en aquesta línia “cal que tots els trens surtin a l’hora exacta” perquè hi ha trams de via única que dificulten l’engranatge horari. La portaveu de l’entitat ha reclamat a Renfe que millori els horaris i que estudiï la possibilitat de crear una línia de bus alternatiu des de Reus fins a Barcelona.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut