Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Díaz ja no s’amaga: “El referèndum no està sobre la taula”

"Volem un país en què Catalunya estigui dins, i un país molt millor" ha dit Yolanda Díaz aprofitant la seva entrevista amb Ana Rosa

|

- Publicitat -

La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha aprofitat que era davant els teleespectadors espanyolistes del programa ‘Ana Rosa’ de Telecinco per deixar veure la seva veritable cara respecte a les demandes del poble català de dur a terme un referèndum d’independència. Malgrat que els comuns sí que han incorporat la proposta d’un referèndum al seu programa electoral, Díaz s’ha desmarcat dels seus socis etzibant que ara mateix “el referèndum no està sobre la taula” i la consulta sobre els resultats d’aquest diàleg “tampoc”.

Publicitat

L’actual vicepresidenta ha insistit que la relació entre Catalunya i Espanya ha de passar necessàriament pel “diàleg”, traient pit que la relació i la gestió del conflicte ha “millorat” precisament fruit de l’aposta pel diàleg. “L’única recepta que tenim és el diàleg, diàleg i diàleg amb Catalunya, perquè la política és això. Hi ha una taula de diàleg”, i “jo crec que han canviat molt les coses i que està tot molt millor en aquesta matèria”, ha sentenciat.

Sobre la sentència del TGUE que retira la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, la líder de Sumar ha afirmat que ella “respecta” la decisió de Luxemburg. Tanmateix, ha tornat a insistir que la solució ha de passar pel diàleg i perquè les dues parts arribin a un “punt de trobada”. “Volem un país en què Catalunya estigui dins, i un país molt millor” i “no ha estat així sempre”. En aquest sentit, ha afirmat que ara cal “una mica de serenitat i pau” perquè els ciutadans tenen “molts problemes”, i ha citat com a exemple l’atur i la sanitat.

Et pot interessar  Sumar admet que una repetició electoral a Catalunya "complicaria" els pressupostos de l'Estat
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut