Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Díaz afirma que Errejón deixa els càrrecs “com a resultat del procés” d’investigació iniciat per Sumar

Reitera que el “compromís” de Sumar “contra el masclisme i per una societat feminista” és “ferm i sense excepcions”

|

- Publicitat -

Yolanda Díaz assegura que Íñigo Errejón ha deixat aquest dijous tots els càrrecs i ha abandonat la política “com a resultat del procés” d’investigació iniciat per Sumar arran dels “testimonis sorgits a xarxes” que denunciaven assetjament sexual del fins ara portaveu de la formació al Congrés. La líder del partit, de viatge oficial a Colòmbia, ha reiterat a través de la xarxa social X que el “compromís” de Sumar “contra el masclisme i per una societat feminista” és “ferm i sense excepcions”. L’executiva de Sumar ha acceptat de manera unànime la dimissió d’Errejón, que ha anunciat que abandona el càrrec per motius de salut “física, mental i emocional” coincidint amb l’aparició de denúncies anònimes per suposats comportaments masclistes.

Publicitat

Fonts de Sumar han apuntat que la formació va ‘decidir obrir una investigació’ quan va tenir coneixement de les denúncies de conductes masclistes d’Errejón recollides per la periodista Cristina Fallarás. Un cop la investigació va culminar, la formació va demanar explicacions a Errejón, segons les mateixes fonts.

Errejón va admetre els fets

Sumar va dur a terme la seva investigació en paral·lel a una altra que va obrir Más Madrid. Segons la Cadena Ser, quan Más Madrid va tenir coneixement dels fets, el seu òrgan de direcció es va reunir per valorar la situació i la seva responsabilitat política.

Segons aquesta informació, durant els contactes amb l’exportaveu, Errejón va confirmar els fets, i després de la seva confessió, Más Madrid va demanar a Sumar que li exigís l’acta de diputat.

Fonts de Sumar apunten també a l’ACN que Errejón va admetre els fets que han derivat en la seva renúncia.

Et pot interessar  Belarra emplaça Sumar i Más Madrid a donar explicacions sobre els suposats comportaments masclistes d'Errejón

Suport a les dones

Des de Colòmbia, la vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, s’ha remès a les declaracions que al llarg del dia ha fet Sumar, però sí ha volgut expressar “suport” i “acompanyament” a “totes les dones que han fet un pas endavant i han formulat denúncies”. “Com a vicepresidenta del govern d’Espanya toca escoltar les dones i acompanyar-les”, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut