Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Desenes de milers de persones omplen els carrers de Catalunya per a reclamar la independència

Llach admet que l'assistència no arriba a les cotes d'anys enrere però afirma tenir una "bona sensació" pel que fa a la participació

|

- Publicitat -

La manifestació descentralitzada organitzada per les entitats independentistes ha fet que desenes de milers de persones omplin els carrers de. Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa. Aquest any, però, no es produirà el tradicional ball de xifres entre les entitats convocants i la Guàrdia Urbana, ja que l’ANC ha optat per no donar xifres.  Amb tot, però, ja hi ha les primeres estimacions del nombre d’assistents a les cinc manifestacions.

Publicitat

Les diferents guàrdies urbanes de les ciutats on s’ha manifestat l’independentisme han xifrat en un total de 80.000 persones els assistents a les cinc protestes. Segons la Guàrdia Urbana, a Barcelona s’han manifestat unes 60.000 persones, que han omplert de gom a gom al passeig de Lluís Companys. A Girona la xifra decau fins a les 6.500 persones, segons la Policia Municipal de la ciutat; i a Tarragona, fins als 3.000 assistents, també segons la Guàrdia Urbana. En el cas de Lleida, l’organització xifra en 8.000 les persones assistents a la protesta, però la Guàrdia Urbana rebaixa la xifra fins a les 3.000 persones. Pel que fa a Tortosa, encara no hi ha xifres sobre l’assistència a la manifestació.

El president de l’Assemblea, Lluís Llach, ha reiterat que l’entitat no donarà xifres pel contrast que hi ha amb les de la Guàrdia Urbana, les quals assegura que “desanimen”. Tot i que Llach ha admès que l’assistència a les mobilitzacions de l’Onze de Setembre no arriben a les cotes d’anys enrere, en el punt àlgid del Procés, ha afirmat estar satisfet i amb una “bona sensació” pel que fa a la participació.

Et pot interessar  L'ANC i Òmnium demanen una demostració de força a l'independentisme aquesta Diada
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut