Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Desapareix l’intergrup sobre Catalunya al parlament britànic

El grup, creat fa set anys, havia donat veu als independentistes a Westminster durant el Procés

|

- Publicitat -

L’intergrup sobre Catalunya al parlament britànic, conegut com APPG Catalonia, ha suspès la seva activitat després de set anys en funcionament, segons consta en l’últim registre públic de la cambra. Així, desapareix l’intergrup que havia donat veu als independentistes a Westminister durant el ‘procés’. Un canvi en la regulació d’aquestes associacions, així com la davallada del Partit Nacional Escocès (SNP) han propiciat la seva extinció, ja que part dels membres més destacats de l’APPG sobre Catalunya eren d’aquest partit. En les passades eleccions del 4 de juliol al Regne Unit, l’SNP va passar dels 48 diputats als 9 actuals.

Publicitat

Les sigles APPG signifiquen All-Party Parlamentary Groups i són grups multipartidistes i informals, és a dir, no tenen estatus oficial al Parlament britànic. Des del març del 2024, la legislació que fa referència a l’activitat d’aquests grups ha canviat i ara els representants parlamentaris només poden formar part de sis intergrups.

Et pot interessar  Els ciutadans que se senten només catalans passen del 29% al 18% en 10 anys, i la caiguda és de 18 punts entre els joves
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut