Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

Denuncia ciutadana a Antifrau perquè investigui els recursos públics destinats a la Copa Amèrica

La plataforma No a la Copa Amèrica reclama col·laboració política, "fer net" i que es publiquin els “comptes reals” de la competició esportiva

|

- Publicitat -

La plataforma No a la Copa Amèrica ha presentat una denúncia a l’Oficina Antifrau perquè investigui el recursos públics destinats a la Copa Amèrica. Després de constatar que en els darrers mesos la ciutadania perdia l’interès en l’esdeveniment i a partir del reportatge de ‘La Directa’ que posava de manifest un presumpte falsejament de dades dels organitzadors, els denunciants reclamen que “es faci net” i es facin públics els “comptes reals” de la prova esportiva. A banda, la plataforma, que agrupa 140 entitats, s’ha posat en contacte amb diferents grups parlamentaris per intentar que també obri una investigació a l’entorn de la situació la Sindicatura de Comptes.

Publicitat

Els portaveus de la plataforma han explicat a l’ACN que tenen constància del “falsejament” de les dades que els organitzadors van oferir a les administracions per establir l’impacte que la prova tindria a la capital catalana. Segons les seves informacions, aquestes dades tenen en compte les previsions dels esdeveniments anteriors, i no els informes de balanç que es fan al final de cada prova.

De moment la plataforma afirma tenir constància d’una inversió de 80 milions d’euros públics, sumats a exempcions fiscals als equips. També denuncien que bona part dels contractes i les clàusules del ‘Venture Agreement’ entre els organitzadors i les administracions són “confidencials”, fet que contribueix a “l’opacitat” del que s’ha invertit de diner públic a la prova.

Per tot plegat la plataforma demana conèixer els contractes públics que s’han signat, la magnitud dels diners que s’han donat a les empreses vinculades a la Copa Amèrica i “el paper que han jugat” en tota la qüestió persones que han tingut responsabilitats tant a Barcelona Global, com a l’Ajuntament i a la Generalitat. L’objectiu final de l’organització és que es determini si hi ha hagut “malversació de diners públics”.

Et pot interessar  La plataforma No a la Copa Amèrica replica a Colau que és "corresponsable" de la celebració de la competició a Barcelona

Si finalment s’activa també una investigació a la Sindicatura de Comptes -està previst que el pròxim 24 d’octubre els grups puguin plantejar-ho- les dues vies tindran un recorregut “molt semblant”. Si hi hagués indicis de malversació, la informació es duria al ministeri Fiscal, i d’aquí arribaria als tribunals.

Pel camí del Parlament, representants de la plataforma s’han reunit ja amb la Cup, els Comuns, PSC i ERC, i tenen pendent trobar-se amb PP i Junts. Els grups amb els quals ja s’han trobat estan d’acord a fer balanç del que ha passat pel que fa als impactes i als compliments de les expectatives prèvies, així com pel que fa als comptes. Tots han vist “interessant”, afirmen des de la plataforma, activar la Sindicatura de Comptes.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut