Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024
Edició 2342

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 23 de desembre del 2024

Denuncia ciutadana a Antifrau perquè investigui els recursos públics destinats a la Copa Amèrica

La plataforma No a la Copa Amèrica reclama col·laboració política, "fer net" i que es publiquin els “comptes reals” de la competició esportiva

|

- Publicitat -

La plataforma No a la Copa Amèrica ha presentat una denúncia a l’Oficina Antifrau perquè investigui el recursos públics destinats a la Copa Amèrica. Després de constatar que en els darrers mesos la ciutadania perdia l’interès en l’esdeveniment i a partir del reportatge de ‘La Directa’ que posava de manifest un presumpte falsejament de dades dels organitzadors, els denunciants reclamen que “es faci net” i es facin públics els “comptes reals” de la prova esportiva. A banda, la plataforma, que agrupa 140 entitats, s’ha posat en contacte amb diferents grups parlamentaris per intentar que també obri una investigació a l’entorn de la situació la Sindicatura de Comptes.

Publicitat

Els portaveus de la plataforma han explicat a l’ACN que tenen constància del “falsejament” de les dades que els organitzadors van oferir a les administracions per establir l’impacte que la prova tindria a la capital catalana. Segons les seves informacions, aquestes dades tenen en compte les previsions dels esdeveniments anteriors, i no els informes de balanç que es fan al final de cada prova.

De moment la plataforma afirma tenir constància d’una inversió de 80 milions d’euros públics, sumats a exempcions fiscals als equips. També denuncien que bona part dels contractes i les clàusules del ‘Venture Agreement’ entre els organitzadors i les administracions són “confidencials”, fet que contribueix a “l’opacitat” del que s’ha invertit de diner públic a la prova.

Per tot plegat la plataforma demana conèixer els contractes públics que s’han signat, la magnitud dels diners que s’han donat a les empreses vinculades a la Copa Amèrica i “el paper que han jugat” en tota la qüestió persones que han tingut responsabilitats tant a Barcelona Global, com a l’Ajuntament i a la Generalitat. L’objectiu final de l’organització és que es determini si hi ha hagut “malversació de diners públics”.

Si finalment s’activa també una investigació a la Sindicatura de Comptes -està previst que el pròxim 24 d’octubre els grups puguin plantejar-ho- les dues vies tindran un recorregut “molt semblant”. Si hi hagués indicis de malversació, la informació es duria al ministeri Fiscal, i d’aquí arribaria als tribunals.

Pel camí del Parlament, representants de la plataforma s’han reunit ja amb la Cup, els Comuns, PSC i ERC, i tenen pendent trobar-se amb PP i Junts. Els grups amb els quals ja s’han trobat estan d’acord a fer balanç del que ha passat pel que fa als impactes i als compliments de les expectatives prèvies, així com pel que fa als comptes. Tots han vist “interessant”, afirmen des de la plataforma, activar la Sindicatura de Comptes.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut