Edició 2169

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 04 de juliol del 2024
Edició 2169

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 04 de juliol del 2024

Demanen suspendre el judici a quatre bagencs acusats d’atemptat a l’autoritat durant la Marxa per la Llibertat el 2019

Els advocats s'emparen en la futura llei d'amnistia per ajornar el judici que, de moment, està fixat per a finals de mes

|

- Publicitat -

Els advocats dels quatre bagencs acusats de desordres públics, atemptat contra l’autoritat, danys i lesions durant una concentració a la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa en el marc de la Marxa per la Llibertat del 2019 han demanat a l’Audiència Provincial de Barcelona que suspengui el judici, fixat per als dies 29 i 30 de gener. S’emparen en la futura llei d’amnistia, que està en tràmit. Segons ha explicat Pere Bascompte, portaveu del grup de suport Bages pels Drets Civils, la futura llei obre un nou escenari i considera “absurd” mobilitzar recursos en un judici que, al final, “pot quedar en no res”. Els quatre acusats, que aleshores tenien entre 20 i 30 anys i no es coneixien entre sí, s’enfronten a penes de fins a 10 anys de presó.

Publicitat

 

El grup de suport Bages pels Drets Civils defensa que les detencions es van fer de manera “arbitrària”. El seu portaveu, Toni Bascompte, denuncia que se’ls ha fet servir de “cap de turc” per intentar dissuadir el moviment independentista. A més, lamenta la dilatació del judici. En aquest sentit, assegura que els quatre joves ja han estat víctimes “d’una pena anticipada”. Si no se suspèn, el judici està fixat pels dies 29 i 30 de gener, quatre anys després dels fets dels que se’ls acusa.

 

Els acusats són quatre joves, d’entre 20 i 30 anys, i veïns de Navàs, Navarcles i Sant Vicenç de Castellet. L’acusació la formen la Generalitat i la Fiscalia. En concret, la Generalitat els demana 2 anys i 3 mesos de presó, i unes multes de més de 6.000 euros de responsabilitat civil col·lectiva, i més de 12.000 euros a cadascun. Per part de la Fiscalia, les penes de presó van del 7 als 10 anus i mig i, en aquest cas, les multes són de 3.200 euros per a cadascun.

Et pot interessar  L'ANC denuncia hi ha un "nou pres polític" arran de l'empresonament d'Abel Mora i recorda que "no hi ha normalització possible"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut