Josep Costa ha explicat en una piulada a Twitter que es va oposar a obrir la porta a casos de corrupció institucional mentre era diputat de Junts per Catalunya al Parlament de la Generalitat. L’exvicepresident d’aquesta institució ha detallat que amb motiu dels quaranta anys del Parlament de Catalunya es va proposar començar a fer-ne. Costa s’hi va negar atès que considerava que aquest apartat podria acabar causant casos de corrupció o tràfic d’influències. Darrerament, també ha denunciat aquesta influència sobre els pressupostos de publicitat de la Generalitat de Catalunya.
Costa ha lamentat que aquesta negativa en el seu moment va ser mal rebuda, ja que se’l va acusar injustament d’haver pactat amb el Partido Popular de Catalunya i Ciudadanos i ha afirmat que a partir de llavors va entendre el modus operandi i va començar a patir “l’aparell de propaganda pagat entre tots”. També ha explicat que, casualment els mitjans de comunicació que reben més diners públics són els que tenen persones que publiquen la informació que filtra el partit sense contrastar fonts.
Aquest fet mostra que els contractes publicitaris d’entitats públiques es poden usar amb finalitats partidistes, ja que algú ha d’escollir quin mitjà és beneficiari del contracte i en la societat de la informació i la comunicació és obvi que els mitjans hi tenen un paper rellevant.
Que què vaig fer mentre era diputat contra la corruptela de la publicitat institucional?
Ho explic:
Vaig impedir que el Parlament, que no fa publicitat, començàs a fer-ne amb l’excusa dels 40 anys.
Em va costar una campanya de difamació dient que “havia pactat amb PP i Cs”.
(1/2) pic.twitter.com/EXDJlqYUWb— Josep Costa (@josepcosta) August 4, 2021