Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Cospedal i Fernández Díaz investigats per l’operació Catalunya

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació contra l’exministre Jorge Fernández Díaz; l’exsecretari d’Estat d’Interior, Francisco Martínez; l’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i l’excomissari José Manuel Villarejo. Tot ells acusats de delictes d’organització criminal, prevaricació, malversació i revelació de secrets a l’Operació Catalunya. Tot i això, el fiscal ha enviat la investigació a Madrid, ja que considera que “té les competències territorials”.

Publicitat

L’inici del procés judicial és fruit de la denúncia presentada per l’excap de la policia espanyola a Catalunya, Narcís Ortega, a finals de juliol. La seva defensa, Jordi Pina, al·legava que l’Operació Catalunya consistia a “obtenir informació i/o confeccionar proves falses que servissin per intimidar, extorsionar i/o desprestigiar a persones” vinculades amb l’independentisme. Cal recordar que Ortega va ser cap superior de la Policia, l’any 2008, però el van fer fora del càrrec i el van fer secretari general de la Comissaria Provincial de Saragossa. En la denúncia expressa que tot plegat va ser “per motius purament ideològics”.

Davant el cessament, Ortega ho va denunciar, i va tornar a ser admès a Barcelona, però no en la posició on era; sinó “en un rang molt inferior al que li corresponia com a ex alt càrrec”, exposa i critica en la denúncia.
En aquelles dates, en la tardor del 2012 Villarejo va entregar a la presidenta del PP català del moment, Alícia Sánchez-Camacho una “llista negra” on adjuntava a les persones que s’havia d’investigar per la seva proximitat amb l’independentisme. Entre d’altres hi apareixia en nom d’Ortega.

L’advocat al·lega que el policia no estava dins de cap procés judicial i que, per tant, no se’l podia investigar d’una forma legal i per això, es pregunta: “Qui formava aquest operatiu, sota quines ordres i amb quines garanties?”.

Ara per ara, un interrogant que s’hi posarà resposta al llarg d’aquesta investigació, que tot just s’envia a Madrid.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut