Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024
Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024

L’organització de la Copa Amèrica falseja les xifres dels visitants i l’audiència de les regates

|

- Publicitat -

La polèmica no abandona la Copa Amèrica. El mitjà digital ‘La Directa’ ha destapat que l’organització de la polèmica cursa de regates que s’està disputant a Barcelona tot i la forta oposició veïnal ha falsejat i inflat les xifres pel que fa al nombre de visitants i a l’audiència de les curses, així com la dels suposats beneficis que l’esdeveniment deixa a la ciutat. Segons el diari, l’organització ha publicat unes dades que multipliquen per catorze el nombre de visitants i els índex reals d’audiència, tot per aconseguir la declaració d’Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic i facilitar, així, les subvencions i les exempcions fiscals.

Publicitat

La informació publicada per ‘La Directa’ confirma la sospita que les xifres de visitants i espectadors estaven inflades per justificar el suposat retorn econòmic de l’esdeveniment, el qual era el principal argument de l’alcalde, el socialista Jaume Collboni, per a justificar la celebració d’aquest a Barcelona. Les xarxes socials confirmen aquesta informació, amb desenes de vídeos que mostren els espais habilitats per a seguir la Copa Amèrica, com ara les terrasses de la ‘Race Village’ i les ‘fanzone’, completament buits. “La majoria de les poques persones que s’hi passegen duen penjada al coll l’acreditació de membres dels equips competidors o de personal contractat” exposa el mitjà.

L’organització va anunciar dos anys enrere que la previsió inicial era assolir els 2,5 milions de visitants. No obstant això, dos anys després i amb la Copa Amèrica celebrant-se a Barcelona (i múltiples espais públics tancats als barcelonins i barcelonines en pro de l’esdeveniment), aquesta xifra no s’ha assolit. El diari publica que el recompte de visitants es fa sense cap criteri científic. “Als aficionats de la vela s’hi sumen els veïns i veïnes de la zona i, a més, es fa de manera acumulativa: si passeges pel Moll de la Fusta, la Barceloneta o el Bogatell deu vegades se’t comptabilitza deu vegades” denuncia ‘La Directa’.

Un dels factors per a rebre la declaració d’Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic (EEIP) era, precisament, l’elevat nombre de visitants que suposadament té l’esdeveniment. El Govern espanyol també va destacar en el seu argumentari per a signar els decrets de beneficis fiscals i d’ajudes públiques les previsions de visitants i les audiències televisives. Aquestes segones, tanmateix, tampoc no s’han complert.

Segons ‘La Directa’, l’audiència televisiva també s’ha inflat comptant no només les persones que veuen les curses en directe per diferents mitjans de comunicació, sinó tots els espectadors d’altres programes que parlen de la Copa Amèrica.

Aquestes suposades xifres inflades han servit per fer informes que han validat suposades previsions d’ingressos per visitants a la capital catalana, la seva despesa i, fins i tot, per a beneficis fiscals als organitzadors i participants en les regates.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut