Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Continua l’escalada de violència: Israel bombardeja de nou el Líban i avisa els civils que marxin d’edificis propers als de Hezbollah

L'ofensiva de les IDF arriba després d'un cap de setmana d'intensos bombardejos per part d'Israel al sud del Líban

|

- Publicitat -

L’exèrcit d’Israel ha anunciat aquest dilluns que està bombardejant de nou el Líban enmig de l’escalada de violència amb Hezbollah després de l’atac massiu contra els buscapersones i l’intercanvi de coets i bombardejos. Les Forces de Defensa Israelianes (IDF) han comunicat a través del seu canal de Telegram que l’exèrcit està duent a terme “atacs contra objectius terroristes de l’organització” al sud del Líban i ha avisat la població a la zona que evacuïn “immediatament” els edificis “utilitzats” per la milícia xiïta.

Publicitat

“Aconsellem els civils de les cases situades a l’interior o a tocar d’edificis i zones utilitzades per Hezbollah amb finalitats militars com emmagatzemar armes, que s’allunyin del perill per la seva pròpia seguretat”, ha afirmat el portaveu de les IDF, Daniel Hagari.

D’altra banda, el portaveu militar d’Israel en llengua àrab, Avichat Adraee, ha publicat un vídeo a la xarxa ‘X’ en què diu als residents de les aldees del sud del Líban que Hezbollah els està “mentint i sacrificant”. “Els míssils i avions no tripulats són més valuosos per Hezbollah que vosaltres”, ha afirmat.

En un missatge a ‘X’, el ministre d’Afers Exteriors israelià, Israel Katz, ha acusat Hezbollah de “prendre com a ostatge el poble libanès col·locant míssils i armes a les seves cases i pobles per amenaçar als civils israelians”. “Es tracta d’un crim de guerra, no acceptarem aquesta realitat i actuarem amb tota la nostra força per canviar-la”, ha subratllat.

Katz també ha fet una crida “a la població del Líban” a qui ha exigit “evacuar qualsevol casa” utilitzada per Hezbollah. “No ens aturarem fins que l’amenaça desaparegui”.

Segons l’agència nacional de notícies libanesa (NNA), els civils del Líban, entre ells la població de Beirut també, haurien rebut missatges de text, suposadament de l’exèrcit d’Israel, en què se’ls demanava l’evacuació dels seus llocs de residència. La mateixa agència ha informat que el ministre d’Informació del Líban, Ziad Makary, hauria rebut un missatge de veu al seu telèfon en què se l’instava a evacuar l’edifici. Makary hauria titllat de “guerra psicològica” les advertències de les IDF.

Et pot interessar  Els bombardejos d'Israel al Líban causen prop de 500 morts i gairebé 1.650 ferits

Els bombardejos iniciats aquest dilluns per part de l’exèrcit d’Israel són un pas més en l’escalada de la violència amb Hezbollah. Després de l’atac massiu contra els dispositius buscapersones, l’intercanvi de coets i míssils entre ambdues parts a la frontera entre Israel i el Líban ha anat més. L’ofensiva de les IDF arriba després d’un cap de setmana d’intensos bombardejos per part d’Israel al sud del Líban i d’atacs amb coets per part de Hezbollah.

Segons l’agència de notícies NNA, s’han registrat una vuitantena de bombardejos israelians al sud del Líban des de la matinada d’aquest dilluns.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut