Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024
Edició 2237

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 09 de setembre del 2024

Conde-Pumpido recorda, a les portes d’abordar l’amnistia, que les decisions del TC són d’obligat compliment

El president del TC demana "respecte polític i institucional" a les decisions i a la suposada "independència" del tribunal

|

- Publicitat -

El president del Tribunal Constitucional (TC), Cándido Conde-Pumpido, ha demanat aquest divendres “respecte polític i institucional” a les decisions “i a la independència” del TC, i ha recordat que la llei recull que “tots els poders públics estan obligats al compliment” de les seves resolucions. Les seves manifestacions coincideixen amb l’entrada al TC de la qüestió d’inconstiticionalitat del Tribunal Suprem i el recurs del PP sobre la llei d’amnistia, sobre la que el TC tindrà l’última paraula.

Publicitat

La cúpula judicial s’ha reunit aquest divendres al TC per a la presa de possessió del nou magistrat Jose Maria Macías l’endemà de l’obertura d’un curs judicial que estarà marcat per la resolució dels recursos sobre l’amnistia.

Fonts del TC apuntaven aquest dijous que el tribunal es dona entre sis mesos i un any per resoldre sobre el fons de la qüestió.

En el seu discurs, Pumpido ha volgut recordar les paraules del primer president del TC, Manuel García-Pelayo sobre el fet que la jurisdicció constitucional “implica necessàriament un alt grau de submissió de la política al Dret”.

“Assegurar aquesta submissió i no produir decisions polítiques és la nostra tasca”, ha afirmat, i “uns i altres hem de renunciar a la temptació de fer del Tribunal un òrgan polític”, ha dit, perquè la “independència” del TC constitueix “un fonament bàsic de l’Estat”.

Et pot interessar  El TSJC es planteja enviar al Suprem el cas dels 'Tres de Granollers' tot i que ja van ser amnistiats
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut