Edició 2167

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 01 de juliol del 2024
Edició 2167

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 01 de juliol del 2024

Comín replica a Illa que s’apliqui les crides a la “humilitat”: “No té majoria per ser president”

El candidat exigeix a Aragonès una "explicació" sobre per què va convocar unes catalanes tres setmanes abans del 9-J

|

- Publicitat -

El candidat de Junts al 9-J, Toni Comín, ha replicat a Salvador Illa que s’apliqui les crides a la “humilitat”. “Quan exigim una actitud als altres ens ho hem d’aplicar a nosaltres, i això em fa tenir esperança que serà prou humil per entendre que no té majoria”, ha afirmat en una roda de premsa aquest dilluns. El cap de llista de Junts ha criticat que el socialista “continuï insistint” a postular-se per a la investidura i li ha demanat que “entengui” que el bloc independentista suma 59 diputats, mentre que l’alternativa “unionista-progressita” suma 48. D’altra banda, Comín també ha exigit a Aragonès una “explicació” sobre per què va convocar unes eleccions catalanes tres setmanes abans del 9-J: “Quin interès el va portar a fer-ho?”.

Publicitat

Comín ha carregat contra les crides a la “humilitat” fetes pel guanyador de les eleccions del 12-M, Salvador Illa, després que el socialista demanés “respecte” pels resultats dels comicis i exigís “que no es fes perdre el temps” a la ciutadania de Catalunya. “Les matemàtiques són bones aliades de la humilitat, i la humilitat en política és important, estic d’acord amb Salvador Illa”, ha ironitzat.

Després que els últims sondejos electorals publicats aquest dilluns donin a la formació de Comín un sol eurodiputat, el cap de llista ha assegurat que el seu objectiu continua sent “revalidar i millorar” els resultats del 2019, que els van acabar donant 3 escons. Tanmateix, ha afirmat que en aquesta última setmana de campanya vol centrar els esforços a “combatre la idea equivocada que les eleccions europees no són rellevants” per a Catalunya, i a combatre també el “cansament” de la ciutadania pel cicle electoral intens.

En aquest sentit, ha carregat contra el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, per convocar unes eleccions catalanes tres setmanes abans de les europees i li ha exigit una “explicació” dels motius. “El molt honorable president té el deure d’explicar per què no les va ajuntar, quin interès el va portar a posar unes eleccions catalanes tres setmanes abans de les europees?”, ha qüestionat Comín.

Et pot interessar  Les negociacions per la Mesa segueixen obertes i els partits confien que els pactes arribaran a última hora

Carrega contra el govern espanyol per l’endarreriment de la publicació al BOE de la llei d’amnistia

D’altra banda, Comín ha carregat contra el govern espanyol per l’endarreriment en la publicació de la llei d’amnistia al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que quatre dies després de la seva aprovació al Congrés dels Diputats encara no s’ha fet efectiva.

Així, ha assegurat que l’endarreriment “no té cap explicació” i ha denunciat que és una actitud que “va contra l’estat de dret”. Alhora, ha acusat l’executiu de Sánchez d’endarrerir la publicació perquè aquesta no tingui “efectes” en les eleccions del 9-J. “Juguen amb el calendari d’una llei per finalitats electorals”.

Crítiques pels “retards” en l’execució de les obres del corredor mediterrani

El cap de llista de Junts ha ofert aquest dilluns una roda de premsa per denunciar els “retards” en l’execució de les obres del corredor mediterrani. Ho ha fet des del Pertús, a la Catalunya del Nord, on s’ha acompanyat de la número 7 de la candidatura, Erika Casajoana, i el portaveu de la Plataforma per l’Interior, Eugeni Sedano.

Des d’allà, Comín ha denunciat que la proposta del govern espanyol sigui culminar l’execució a través d’una tercera via, en lloc de construir una via específica per a la infraestructura. “És una presa de pèl i un insult pel territori, va contra la protecció del patrimoni i dels espais naturals. Va contra tot”, ha criticat.

En la mateixa línia, ha assegurat que l’endarreriment de les obres respon a la manca de voluntat de l’executiu espanyol perquè Catalunya “tingui el pes i rellevància geoeconòmica que li correspon”. “Els hi fem por”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut