Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024
Edició 2168

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 02 de juliol del 2024

Comín diu que “espera” que els Comuns no facin “el que van fer a l’Ajuntament de Barcelona” en la votació de la Mesa

El candidat "vol creure" que la formació d'Albiach "no ajuntarà els seus vots amb el PP" i reitera que Junts farà tot el possible per impedir l'aplicació de la sentència del Constitucional

|

- Publicitat -

El candidat de Junts al 9-J, Toni Comín, ha dit que “espera” que els Comuns no facin “el que van fer a l’Ajuntament de Barcelona” en la votació de la Mesa del Parlament de Catalunya, que se celebrarà el pròxim dilluns. “Vull creure que no ajuntaran els seus vots amb el PP per facilitar o impedir una determinada Mesa“, ha defensat en una roda de premsa aquest divendres. Així, el cap de llista de Junts ha reiterat que la formació farà “tot el que estigui a les seves mans” per tal “d’impedir” que la sentència del Tribunal Constitucional sobre el vot telemàtic “interfereixi” en la votació. “No ens podem plegar a un ús antidemocràtic dels tribunals”, ha subratllat.

Publicitat

No ens podem plegar a un ús antidemocràtic dels tribunals, quan les togues intenten anul·lar els resultats de les urnes, la resposta són més urnes, i quan les togues intenten anul·lar vots, nosaltres cridem la gent a anar a votar per dir que no acceptem que els jutges interfereixin en els resultats electorals“, ha defensat.

En aquest sentit, el candidat de Junts ha demanat el vot pel pròxim diumenge per tal d’evitar “l’ús” que la resta de partits faran dels resultats de cara a les negociacions per a la presidència de la Generalitat, i també de la Mesa. “Com que totes les negociacions per la investidura començaran després de les europees, poc o molt, els resultats tothom els utilitzarà en el seu interès”, ha alertat.

Comín ha volgut deixar clar que els comicis europeus “no són una segona volta de les catalanes”, però ha reiterat que, si als independentistes no els va bé a les urnes, els “adversaris” ho utilitzaran de cara a les converses posteriors. Així, de nou, ha tornat a fer una crida a sortir a votar per “blindar” el vot del 12-M.

Et pot interessar  Junts proposa Josep Rull com a president de la Mesa del Parlament

Preguntat per les expectatives de cara els resultats de diumenge, el candidat de Junts ha afirmat que “manté les aspiracions intactes” i ha assegurat que la campanya els ha permès demostrar que “ningú defensarà millor els interessos dels catalans” que la formació de Puigdemont.

“No podem ignorar la ciència, i la ciència està sent molt clara, ens està dient que la naturalesa no espera”

El cap de llista de Junts s’ha traslladat a Pessillà de la Ribera, a la Catalunya del Nord, en l’últim dia de campanya, des d’on ha ofert un contacte informatiu centrat en medi ambient i transició energètica. Acompanyat, entre d’altres, de la directora de la Xarxa de Conservació de la Natura, Sandra Serra, o del polític i enginyer, Pep Puig Boix, Comín ha alertat que la Unió Europea “encara no va prou de pressa” en matèria d’acció climàtica, tot i ser el principal actor en aquest àmbit a escala global, i avisat que, davant les protestes de sectors com l’agrícola, s’ha d’explicar que “els costos de no actuar seran més grans que els costos de fer-ho”. “No podem ignorar la ciència, i la ciència està sent molt clara, ens està dient que la naturalesa no espera”, ha dit.

Segons Comín, el “debat” sobre si la Unió Europea va massa ràpid o massa lenta és un debat “equivocat” perquè la velocitat en què el canvi climàtic avança “la tria la naturalesa i no la societat”. “Sabem perfectament que, tot i els passos importantíssims que s’han fet, no estem en condicions de complir l’Acord de París”, ha dit.

En aquest sentit, el cap de llista ha fet una crida a accelerar la transició i a “repartir” els costos d’aquesta de manera “més justa” per tal que no repercuteixin en les classes més vulnerables o en un únic sector.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut