Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024
Edició 2210

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 13 de agost del 2024

Comín, contundent contra Interior: l’acusa de “col·laborar amb el cop d’estat” del Tribunal Suprem per a detenir Puigdemont

Defensa que el compromís de Puigdemont d'assistir al ple "no depenia d'ell, sinó "del cos dels Mossos i del seu dispositiu delirant": "Hagués sigut una entrega conscient"

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, s’ha mostrat contundent contra la conselleria d’Interior i el macrooperatiu policial organitzat per tal de localitzar i detenir el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont. A través de Twitter, Comín ha acusat Interior de “col·laborar amb el cop d’estat” del Tribunal Suprem, el qual prevarica en negar-se a amnistiar Puigdemont i mantenir vigent l’ordre de detenció.

Publicitat

“La pregunta, en realitat, és per què el govern de Catalunya i la seva conselleria d’Interior es posen al servei d’uns jutges prevaricadors -i pet tant criminals- i col·laboren amb el cop d’estat del Tribunal Suprem contra la voluntat democràtica del Congrés?” ha escrit Comín. “Per què els Mossos es converteixen en còmplices d’un jutge que ha dictat una ordre de detenció que des de l’aprovació de la llei d’amnistia és més il·legal que mai i per què ho fan amb tant d’entusiasme?” afegeix.

Comín també ha defensat el breu retorn de Carles Puigdemont, així com la seva absència al ple d’investidura. “Es va limitar a fer allò que va dir que faria: tornar de l’exili per a la investidura, però no deixar-se detenir” ha dit, tot assenyalant que el compromís d’assistir al ple no depenia d’ell, sinó “del cos dels Mossos i del seu dispositiu delirant”. Sobre l’operatiu policia, l’eurodiputat apunta que amb aquell nivell de presència policial, a Puigdemont li hagués estat “del tot impossible accedir al Parlament”. “Ahir dirigir-se al Parc de la Ciutadella no hagués sigut un intent d’accedir al Parlament sinó una entrega conscient i deliberada -just allò que havia dit que no faria-” afegeix Comín. 

Et pot interessar  El TSJC demana informació a Mossos abans de decidir si admet les querelles de Vox i Hazte Oír per no detenir Puigdemont
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut