Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Comín acusa Dolors Montserrat “d’instrumentalitzar” el Parlament Europeu per a “les seves obsessions anticatalanistes”

El candidat de Junts alerta que un govern socialista no aporta "cap garantia" a la defensa de la immersió lingüística

|

- Publicitat -

El candidat de Junts al 9-J, Toni Comín, ha acusat la cap de llista del Partit Popular, Dolors Montserrat, “d’instrumentalitzar” el Parlament Europeu (PE) per a “les seves obsessions anticatalanistes” durant la darrera legislatura europea. Des de l’escola La Bressola de Perpinyà (França), Comín ha dit que “l’ofensiva unionista” contra la immersió lingüística ha tingut unes de les seves “trinxeres” a les institucions europees perquè Montserrat era presidenta de la comissió de peticions del PE i ha acusat la popular de fer una “manipulació indigna” de la institució. Alhora, el candidat de Junts ha alertat que un govern socialista a Catalunya no aporta “cap garantia” a la defensa del model d’escola catalana i de la immersió lingüística.

Publicitat

El cap de llista de Junts ha traslladat la campanya per a les eleccions del 9-J a Perpinyà, a l’escola La Bressola de la ciutat per tal de reivindicar la “importància” de reivindicar l’oficialitat del català a la Unió Europea com a via per garantir el model d’escola catalana. “Sabem que el català està amenaçat, el model lingüístic, perquè hi ha hagut una ofensiva legal i això fa que avui la immersió estigui en una situació pitjor que fa 10 anys”, ha afirmat.

En aquest sentit, Comín ha acusat Montserrat de fer un ús “descarat i partidista” de la Comissió de Peticions per tal de convertir el model d’escola catalana “en tema de discussió”. “Ha estat un escàndol”, ha denunciat. “És una manipulació indigna d’una institució com el Parlament Europeu i s’ha de denunciar perquè si no ens acostumem a coses que són inacceptables: això debilita les democràcies, que algú instrumentalitzi per finalitats particulars una comissió com la de Peticions”.

Et pot interessar  El pla de segregació lingüística del PP i Vox fracassa a les Illes Balears

En aquest sentit, Comín també ha alertat que fer president Salvador Illa no és “cap garantia” de la defensa del model lingüístic del sistema educatiu català. “Quines garanties aporta un hipotètic govern socialista amb relació a la immersió lingüística? Com defensa el model d’immersió? Quina la seva política de defensa del català d’algú que fa una campanya en castellà?”, ha qüestionat.

Llançant un dard a ERC, el cap de llista també ha afirmat que “veu impossible que ningú des de l’independentisme es vulgui corresponsabilitzar d’una deconstrucció nacional”. “A partir d’aquí, que cadascú assumeixi les seves responsabilitats”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut