Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Collboni insisteix a configurar una “majoria progressista” abans de l’estiu i garanteix fer-ho “en clau” de Barcelona

L'alcalde defensa l'autonomia política de la ciutat i creu que els catalans han votat "passar pàgina al procés"

|

- Publicitat -

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha insistit que el seu objectiu és arribar a un pacte de govern que permeti configurar una “majoria progressista” abans de l’estiu. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha defensat que aquest pacte es farà “en clau de Barcelona” i ha posat en valor que han estat sempre “molt ferms” en al defensa de l'”autonomia política” de la ciutat. El batlle ha valorat molt positivament els resultats electorals del 12-M a Catalunya i en especial a Barcelona. En aquest sentit, ha dit que els vots al PSC es llegeixen com un clar suport a les accions del govern encapçalat per Pedro Sánchez a Madrid i demostren que els catalans han decidit “passar pàgina al procés”.

Publicitat

L’alcalde ha afirmat que des del principi ha dit que la seva opció era arribar a un pacte per tenir un govern progressista a la ciutat. Així, ha esperat que “en les properes setmanes”, i en tot cas abans de l’estiu, hi hagi “una resposta positiva” per configurar aquest govern.

Ha afegit però que, ara per ara, Barcelona té govern, alcalde i pressupostos. Ha assegurat que aquest eventual pacte no tindrà correspondència a nivell autonòmic ni estatal, ja que la ciutat “té la seva pròpia agenda, prioritat i forma de fer política”. El seu objectiu és aconseguir un govern “més ampli” per abordar les principals necessitats a la ciutat, com l’accés a l’habitatge.

Passar pàgina al procés

Collboni ha dit que la victòria dels socialistes ha estat “contundent”, també a Barcelona. Ha afegit que això dona un mandat per fer un govern “fort” a Catalunya a partir de converses “amb tothom”. Sobre la decisió de Carles Puigdemont de presentar-se a la investidura, ha considerat que “no hi ha una majoria independentista” al Parlament.

Et pot interessar  Illa demanarà més temps per a negociar la investidura amb ERC i Comuns

D’altra banda, ha reconegut la tasca de Pere Aragonés i ha dit que cal respectar el procés intern que viu ERC, així com el de la resta de partits. “Ja vindrà el moment d’apel·lar al seu suport i a la capacitat de formar govern més endavant”, ha afegit.

En tot cas, ha insistit que els catalans “han votat canvi” i fer-ho amb una aposta progressista. Collboni s’ha mostrat convençut que les converses “poden arribar a bon terme” en aquest sentit.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut