Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Collboni i Almeida es reuneixen per a exhibir “normalitat institucional” i reclamar més competències i finançament

L'alcalde socialista de Barcelona sembla oblidar que el Govern espanyol prioritza Madrid per davant de Catalunya, malgrat patir un espoli fiscal crònic i l'infrafinançament

|

- Publicitat -

Barcelona i Madrid han exhibit aquest dimecres “normalitat institucional” en una trobada entre els alcaldes Jaume Collboni i José Luis Martínez-Almeida a l’Ajuntament de la capital catalana. Segons han explicat en una atenció a mitjans posterior a la trobada, els dos alcaldes han abordat durant la reunió reptes com l’habitatge o el clima, però sobretot han posat l’èmfasi en la necessitat de tenir més capacitat competencial i financera. Collboni ha explicat que estan cooperant per veure com fer-ho a través de modificacions de lleis de règim especial de les dues ciutats. “Hem diagnosticat de forma conjunta la necessitat de reforçar les competències”, ha dit el batlle barceloní.

Publicitat

Per la seva banda, Almeida ha destacat que és important que Barcelona i Madrid puguin “col·laborar”: “Hi ha problemes comuns que hem d’abordar de manera conjunta”. Segons ell, des de la política hi ha “l’obligació” de parlar entre les dues principals ciutats de l’Estat.

Tots dos s’han referit al context actual de “normalitat institucional” entre les dues ciutats i han parlat de cooperació “necessària” en àmbits d’interès mutu. “Podem ajudar-nos i intercanviar informació”, ha esmentat Collboni.

De fet, l’alcalde socialista ha detallat que estan en un procés d’intercanvi “d’informació tècnica” entre els equips jurídics dels dos ajuntaments per poder comptar amb propostes de modificació de la legislació per reforçar les competències de les ciutats. “El segle XXI és el segle de les ciutats i és necessari tenir un marc adequat”, ha afegit Almeida.

A més a més, Collboni ha explicat que també estan intercanviant informació per concretar un protocol de col·laboració entre les dues ciutats per aplicar coneixement en gestió de dades i tecnologia aplicat a la gestió de les ciutats. Així, s’ha referit als treballs que s’estan fent a Barcelona com ara el model de bessons digitals, que permet fer proves pilot per veure com afectarien canvis en àmbits com ara la mobilitat.

Et pot interessar  ERC reivindica el decret sobre pisos turístics que permet a Collboni no renovar llicències de pisos turístics

Prèviament a la trobada entre els dos alcaldes, Almeida ha signat el llibre de visites de l’Ajuntament de Barcelona i ha lliurat una figura a Collboni d’una ‘menina’. Al seu torn, l’alcalde barceloní ha entregat a Almeida una rajola del Passeig de Gràcia.

Pisos turístics, multireincidència i clubs cannàbics

Preguntats pel turisme, Collboni ha reiterat la seva “determinació” per suprimir la figura d’habitatge d’ús turístic a la ciutat de Barcelona, que actualment té prop de 10.000 pisos en aquesta categoria, i ha defensat la capacitat dels ajuntaments de regular. “És bo que s’hagi obert el debat i que cada ciutat ho abordi com consideri”, ha conclòs.

Almeida ha afirmat que Madrid està treballant en una regulació i ha matisat que la situació no ha de ser “homogènia” si bé ha admès que hi ha un problema amb l’habitatge i per això cal tenir la capacitat per regular. “No és una qüestió d’anar en contra el turisme, sinó garantir la convivència i el benestar dels veïns”, ha dit.

Finalment, preguntat per la multireincidència i el tancament de clubs cannàbics, Collboni s’ha limitat a dir que vol afrontar el repte de la seguretat “d’una forma clara i determinada” i ha fet valdre el compromís dels grups que van posar en marxa la comissió d’estudi específica. Sobre els clubs cannàbics, ha apuntat que “senzillament és fer complir les normes”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut