Edició 2275

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 17 de octubre del 2024
Edició 2275

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 17 de octubre del 2024

Collboni diu que el suport d’ERC i Comuns a les ordenances és “bon senyal” de cara als pressupostos i decisions futures

ERC Barcelona prepara l'entrada al govern municipal malgrat l'oposició interna

|

- Publicitat -

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que el vot d’ERC i Comuns sobre les ordenances fiscals del 2025 és un “bon senyal” per generar “confiança i diàleg” de cara a decisions “que s’han de prendre en el futur”, entre elles els pressupostos. En declaracions a TV3, ha afegit però que ha de ser “respectuós” amb els tempos dels partits i per això ha situat en “a partir de desembre” la tramitació dels comptes. D’altra banda, ha dit que la regularització del lloguer de temporada és cosa de l’estat i de la Generalitat però ha afegit que s’està parlant amb els grups accions per “reforçar” aquesta política. A més, ha negat converses amb Oriol Junqueras sobre el preacord amb ERC i ha dit que la seva interlocutora és Elisenda Alamany.

Publicitat

L’alcalde de la capital catalana ha explicat que el que fa la proposta d’ordenances fiscals per al proper any és “no apujar” la pressió fiscal a les famílies ni a les pimes, ja que es congela l’IBI, i sí “al sector que li va més bé a la ciutat”, en al·lusió al turisme. Ha defensat que apujar l’IBI per exemple als hotels de luxe és un exercici de “redistribució”. Collboni veu legítim que el sector no hi estigui a favor però ha garantit que hi han hagut converses amb ells per explicar-los les mesures plantejades. Així, ha defensat que el que es planteja és “raonable” i “ponderat” i ha confiat que hi haurà acord amb els grups durant la tramitació sobre el percentatge d’increment exacte -els comuns proposen l’1,3%-.

En aquest sentit, també ha vist positivament la proposta d’ERC d’apujar fins als vuit euros la taxa turística: “Ho estem estudiant amb bons ulls”. El batlle ha recordat que els diners recaptats a través d’aquesta taxa serveixen per exemple per finançar el pla de climatització de les escoles.

Et pot interessar  El ple de Barcelona rebutja l'auditoria externa sobre l'impacte de la Copa Amèrica proposada per BComú

Més enllà dels pressupostos, ha reiterat la seva “ambició i il·lusió” per articular “acords de progrés i d’esquerres per fer governable la ciutat”. El batlle ha relacionat una cosa amb l’altra ja que ha afirmat que per poder tirar endavant polítiques progressistes fa falta tenir uns pressupostos aprovats.

Regular el lloguer de temporada, en mans de l’estat i la Generalitat

D’altra banda, Collboni ha insistit que qui té les competències per regular el lloguer de temporada són l’Estat i la Generalitat. Tot i això, ha expressat el seu “compromís” d’actuar també en l’àmbit municipal i ha dit que s’està estudiant amb els grups com, des del planejament urbanístic, es pot “garantir” que realment el lloguer de temporada reculli els casos reals. Ha expressat el “compromís” amb els comuns en aquest àmbit però ha afegit que no vol donar “passos en fals” que els puguin anar en contra després en una ofensiva judicial que veu segura. I és que Collboni ha afirmat que la regulació necessària passa per estipular les causes que justifiquin el lloguer de temporada no turístic.

D’altra banda, ha afirmat que la Copa Amèrica de Vela està sent un “èxit” i ha assegurat estar “tranquil” amb els comptes, per això ha dit que no té cap problema en què es facin auditories. “Les coses s’han fet bé”, ha manifestat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut