Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Collboni confirma que la creació de l’oficina pel català pactada amb ERC “està en marxa”

L'alcalde de Barcelona diu que prendran noves decisions relacionades amb la llengua en les "pròximes setmanes o mesos"

|

- Publicitat -

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha confirmat aquest divendres que la creació de l’Oficina de la Llengua Catalana pactada amb ERC “està en marxa”. En resposta a un prec de TriasxBCN que reclamava la creació de la figura de Comissionat del Català abans del pròxim Consell Plenari, Collboni ha apuntat que són “molt conscients de la situació” de la llengua, després que una enquesta municipal apuntés a un retrocés del català com a llengua habitual a la ciutat. L’alcalde no ha fet referència a aquesta demanda plantejada per TriasxBCN, però ha apuntat que el departament de Política Lingüística creat pel president Salvador Illa és “un camí a seguir”. “En les pròximes setmanes o mesos prendrem decisions en aquest sentit”, ha dit.

Publicitat

El PSC i ERC van pactar en el marc d’un acord pressupostari la creació de l’Oficina de la Llengua Catalana, un espai d’atenció a la ciutadania per fer del català llengua d’ús social generalitzat a la ciutat. L’acord preveia que la iniciativa tingués un pressupost de quatre milions d’euros.

En l’exposició del prec, el regidor de TriasxBCN Joan Rodríguez ha apuntat que aquesta setmana tant l’enquesta municipal com el Consell d’Europa han advertit de la “greu situació del català”. “Què més ha de passar amb el català perquè aquest govern prengui una acció concreta?”, ha dit.

Et pot interessar  La comissió de seguiment PSC-ERC del pacte d'investidura es posarà en marxa la setmana que ve
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut