Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Colau: “Nosaltres no perseguim manters, regulem l’espai públic”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa Ada Colau ha tornat a la palestra mediàtica després de les vacances parlant de la seguretat a la ciutat, després que aquest estiu el tinent que ocupa aquesta matèria al govern municipal, Albert Batlle, hagi protagonitzat algunes de les polèmiques més sonades. Les demandes de Colau són les mateixes que quan va acabar el curs polític: més mossos i més lleialtat institucional. No obstant, el conseller Buch ja va assegurar que destinaria 300 policies més a la capital.

Publicitat

Colau ha volgut fer una crida a la calma: “Som els primers que vam alertar sobre amb els furts i robatoris, però no és la ciutat més insegura del món”. A més, la batllessa ha denunciat una campanya de la dreta i mitjans de comunicació que no han deixat d’esbombar que hi ha “una crisi de seguretat” a la ciutat que, segons Colau, és alarmista i fals. “Nosaltres hem augmentat agents de la Guàrdia Urbana”, ha replicat.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Colau ha afirmat que “la dreta i l’extrema dreta intenten relacionar la inseguretat amb la immigració” i això ho ha titllat de “molt greu”: “No podem jugar amb foc”, ha afegit. Amb tot, després de denunciar que es vinculi la inseguretat amb el ‘top manta’, l’alcaldessa ha negat rotundament que facin “política” contra qui es dedica a la manta: “Nosaltres no perseguim manters, regulem l’espai públic”, encara que els últims dispositius policials apuntin el contrari.

La manta i l’espai públic

L’alcaldessa ha reiterat que “no està permesa la venda il·legal en l’espai públic” però ha denunciat que la Llei d’Estrangeria és profundament “racista”. A més, ha afirmat que “el top manta de Joan de Borbó afectava el comerç de proximitat” i els operatius de primera hora del matí, revel·la, són perquè no s’hi instal·lin.

Et pot interessar  Dues germanes se suïciden a Barcelona abans de ser desnonades per impagament del lloguer

La sentència

La cap de llista de Barcelona en Comú ha marcat una prioritat: “Que surtin de la presó”. A més, ha subratllat que “si hi ha una comdemna forta la ciutadania ha de liderar una mobilització”, però des de les institucions, l’alcaldessa defensa que han de treballar per a “solucions concretes”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut