Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Colau menteix i assegura que ERC no va plantejar una “alcaldia compartida”

|

- Publicitat -

Ada Colau ja és alcaldessa de Barcelona però encara ha d’intentar justificar que ho ha aconseguit gràcies als tres vots de Manuel Valls. És per això que aquest dimarts la batllessa ha reiterat que “dissabte no va ser un dia feliç” però que “és un honor” reeditar el mandat. Després de les tres setmanes de negociacions, Colau ha admès, entre llàgrimes, que s’ha plantejat plegar i a més, l’alcaldessa, ha afirmat que, en aquest període de negociació, ERC “no va plantejar” la co-alcaldia. Dijous passat, però, Maragall va plantejar ”in extremis” aquesta opció i la llavors tinenta i regidora en funcions, Janet Sanz, ho va descartar.

Publicitat

“Ho haguéssim considerat”, ha assegurat Ada Colau en una entrevista a Rac1. La co-alcaldia era una opció que ERC va posar sobre la taula com a última oferta després que la consulta dels comuns ja estés oberta, però que de seguida es va descartar per part de BComú de la mà de Sanz. Colau ha reiterat que no van aconseguir “el tripartit d’esquerres” però que han prioritzat l’alcaldia encara que això hagi costat assumir els vots de Valls, diu la batllessa “que no hem anat a buscar”, alhora que ha reconegut que ha estat “contra tot pronòstic”, havent-se d’empassar les seves pròpies declaracions a mitjans.

La fins ara regidora de Feminismes, Laura Pérez, va denunciar aquest diumenge que dissabte, al creuar la plaça de Sant Jaume i anar fins al Palau de la Generalitat a saludar el president Torra, les dones de BComú van rebre insults com “zorra, puta i guarra”.  Per a la formació van ser uns moments difícils i Colau ha assegurat que voldria que la condemna fos unànime. A més, també ha contestat a altres crítiques: “Hi ha qui diu que he vingut aqui a aferrar-me a la cadira. Per favor, si porto 4 anys”.

La primera decisió, el llaç groc

El llaç groc ja torna a estar penjat al balcó de l’Ajuntament, després de sotmetre la decisió a la Junta de Portaveus. “No hauria de deteriorar la relació amb el PSC”, ha assegurat. “Hem de treballar per aconseguir solucions”, ha afegit Colau. De fet, si ha afirmat que dissabte no va ser “un dia feliç” també és per la presència del pres polític, Quim Forn, al ple de constitució. Respecte a la possible sentència condemnatòria, la líder dels comuns ha assegurat que “si hi és, la criticaré”, però ha refusat encapçalar una manifestació “perquè crec que no ho he de fer jo”.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut