Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024
Edició 2184

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de juliol del 2024

Colau acusa el govern Collboni de no haver actuat per evitar el desnonament de la veïna del Gòtic

"Hi havia una solució possible, però l'actual govern de l'Ajuntament ha decidit canviar els criteris i deixar-la desnonar" exposa l'exalcaldessa

|

- Publicitat -

Ada Colau ha acusat el govern de Jaume Collboni de no haver actuat per evitar el desnonament de la veïna del Gòtic de 78 anys que el passat dijous va haver de deixar el pis on s’allotjava per ordre judicial per un impagament de 177 euros. “És cert que hi ha més desnonaments inhumans a totes les ciutats, i que sovint els ajuntaments no tenen competències suficients per evitar-ho”, admet Colau. “El que fa més greu aquest cas és que hi havia una solució possible, però l’actual govern de l’Ajuntament ha decidit canviar els criteris i deixar-la desnonar“, ha afegit. L’exalcaldessa i líder de Barcelona en Comú ha considerat que aquesta circumstància no es pot “permetre” i ha exigit a l’executiu municipal que mantingui “tots els serveis de mediació”.

Publicitat

“Exigim al govern que mantingui tots els serveis de mediació en matèria de desnonaments i que no retalli recursos ni criteris, per tal de donar el màxim suport possible a veïnes i veïns víctimes de l’especulació immobiliària. La Blanca avui podia i havia de continuar vivint a casa seva”, ha escrit Colau al servei de missatgeria instantània Telegram. El partit també ha anunciat que portarà aquest desnonament a les properes Comissions “per tal que el PSC expliqui què ha fallat”.

El desnonament va fer-se efectiu aquesta setmana després d’haver-se ajornat per darrer cop al novembre. El 2017, les parts van acordar unes obres de millora a l’habitatge assumides per la propietat amb la contraprestació d’augmentar en 88,8 euros mensuals el lloguer.

La dona, però, no va pagar inicialment les dues primeres mensualitats perquè creia que les obres no s’adequaven a allò pactat. Al novembre la propietat va acceptar negociar un lloguer a preu de mercat. Finalment, però, la dona ha estat desnonada. Resistim al Gòtic en culpa l’Ajuntament de Barcelona, però aquest assegura que ha estat la propietat la que ha rebutjat la seva proposta.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut