Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

Cleca judicial a l’Ajuntament de Colau per externalitzar el servei d’atenció a les prostitutes

|

- Publicitat -

Un jutjat social ha condemnat l’Ajuntament de Barcelona per cessió il·legal de treballadores de l’Agència per a l’Abordatge Integral del Treball Sexual (Abits), que atén a prostitutes en situació de necessitat. Arran d’una demanda de les empleades, contractades per la Fundació Surt, el jutjat considera que el consistori ha d’internalitzar aquestes treballadores i considerar-les empleades municipals a tots els efectes, incloent totes les condicions del conveni laboral de l’ajuntament.

Publicitat

En la sentència, es considera que la Fundació Surt no assumeix cap tipus de risc per haver guanyat el concurs per prestar aquest servei, ja que el consistori assumeix bona part dels costos estructurals, com telèfons, oficina, ordinadors, i altres, i paga a la fundació segons les hores de servei prestades per les treballadores. A més, el consistori dicta com es presta el servei i l’autonomia de Surt és molt minsa.

Les treballadores i la Plataforma Municipalitzem demanen al consistori que no recorri la sentència i que pagui la diferència salarial respecte la seva categoria equivalent al conveni municipal.

Et pot interessar  Bonet, sobre el nomenament de la germana de Collboni: "Les persones que s'estan incorporant tenen mèrit i capacitat acreditada"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut