Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024
Edició 2234

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 06 de setembre del 2024

Clatellot del TSJC al Suprem: no considera delicte que no es detingués Puigdemont

Fonts del tribunal manifesten que "res apunta que hi hagi responsabilitat penal" en l'actuació dels Mossos d'Esquadra i del Departament d'Interior

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha deixat el Tribunal Suprem amb un pam de nas en comunicar-li que no considera cap delicte que els Mossos no detinguessin Carles Puigdemont el passat 8 d’agost. Concretament, fonts del tribunal manifesten que “res apunta que hi hagi responsabilitat penal” en l’actuació dels Mossos d’Esquadra i del Departament d’Interior; així mateix, també sosté que el magistrat del Suprem que va cursar l’ordre de detenció, Pablo Llarena, és “qui ha d’indagar” i demanar explicacions sobre els fets.

Publicitat

Des del Suprem, en canvi, apuntaven que era el TSJC i els tribunals catalans els que encarregats d’analitzar si els responsables polítics i operatius policials havien dut a terme alguna conducta penal. Tot i que el TSJC insisteix que l’ordre de detenció vigent anava dirigida a tots els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, no només als Mossos d’Esquadra, el Suprem manté la seva postura i evita valorar l’esbiaixat informe dels Mossos, així com el del Ministeri de l’Interior, que va encarregar el mateix Llarena, al·legant que és una qüestió que haurà de dirimir el TSJC.

Aquestes primeres valoracions del TSJC, tanmateix, no estan lligades a l’evolució de les querelles presentades per l’extrema dreta de Vox i l’entitat ultraespanyolista Hazte Oír contra l’aleshores conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, l’advocat de Puigdemont Gonzalo Boye, la cúpula dels Mossos i el president del Parlament, Josep Rull. Sobre aquestes querelles encara s’ha de pronunciar la Fiscalia, fet que s’espera que succeeixi en els dies vinents i, en tot cas, el TSJC només investigaria l’actuació de Joan Ignasi Elena i Josep Rull que, en ser diputats, són aforats.

Et pot interessar  Rull mostra la seva "preocupació" a Illa per l'informe dels Mossos sobre el dispositiu per detenir Puigdemont
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut