Edició 2185

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de juliol del 2024
Edició 2185

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de juliol del 2024

Clatellot de la Fiscalia a Aguirre: Anticorrupció, a favor d’amnistiar els investigats del ‘cas Volhov’

El ministeri fiscal rebutja amnistiar peces com les de Villa Bugatti i les subvencions de la Diputació de Barcelona

|

- Publicitat -

Nou clatellot a Joaquín Aguirre, el jutge que investiga les suposades connexions entre Rússia i l’independentisme català, el conegut com a ‘cas Volhov’. Després que el mateix Aguirre presumís d’haver prevaricat sense miraments en acusar Puigdemont i la resta d’investigats d’un delicte d'”alta traïció” i impedir així que poguessin acollir-se a la llei d’amnistia, aquest divendres la Fiscalia Anticorrupció l’ha informat que “no s’oposa” a aplicar l’amnistia en la polèmica peça 2 del cas.

Publicitat

Segons ha comunicat aquest divendres la Fiscalia General de l’Estat (FGE) i ha avançat ‘El Nacional’, la Fiscalia Anticorrupció està a favor d’aplicar l’amnistia a Carles Puigdmeont, Josep Lluís Alay i la resta d’investigats en la peça 2 del ‘cas Volhov’. A més a més, ha confirmat que serà la Fiscalia del Tribunal Suprem la que informarà sobre els avenços de la peça 2 de la investigació judicial, la que afegia precisament el delicte d'”alta traïció”, ja que alguns dels investigats, com ara Puigdemont o el diputat de Junts Francesc de Dalmases, són aforats. 

Finalment, la Fiscalia també ha informat que no s’oposa a aplicar l’amnistia en la peça 1 del cas, la qual fa referència al finançament de la Diputació de Barcelona. Tanmateix, rebutja aplicar-la a altres peces: la de Catmon i Igman, la de Villa Bugatti i  la peça 3 sobre Maite Fandos perquè sosté que “no tenen relació amb  el procés”. 

No obstant això, les defenses dels investigats critiquen que no han rebut cap escrit per part del fiscal anticorrupció de la causa i que, per tant, no han estat informats d’aquest posicionament. Argumenten que ells, com a defensors dels investigats, van complir el termini de 2 dies que els va donar el titular del jutjat d’instrucció 1 de Barcelona sobre si calia aplicar l’amnistia en el cas de la ingerència russa.

Et pot interessar  VÍDEO | Josep Costa rebutja ser amnistiat: portarà la seva causa fins a Europa, on confia guanyar
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut