El president del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, com a polític “sensat” i “reposat” que és, ha corregut a demanar la creació d’una comissió d’investigació al Parlament arran de la remodelació de la cúpula dels Mossos d’Esquadra.
Carrizosa, sense mostrar evidències que li donin suport, ha qualificat la destitució de Trapero de “purga”. Ha anunciat que ja han demanat al PPC, Vox i PSC que donin suport a la seva proposta.
Així doncs, sembla que el partit d’ideologia “liberal” no té cap mena de problema per ajuntar-se amb la dreta i l’extrema dreta, si és per desacreditar el Govern. El polític de C’s ha posat en dubte les declaracions del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que afirmava que mantenia la seva confiança en Trapero. No obstant això, que el destituïa perquè volia que hi hagués un lideratge més coral al cos de Mossos.
Malgrat això, cal recordar que el Departament Interior va arrabassar els escortes dels presidents i del Govern a Trapero, fet que posa en dubte la total confiança d’Elena. En el seu moment, va ser considerat com una pugna de poder entre els socis a l’executiu català, i no se li va donar més importància.
Carrizosa, davant del faristol del Parlament, ha acusat els socis de Govern de voler convertir el cos policial en una “policia política”. És per això, que demanen la compareixença del conseller Elena, i del director general dels Mossos, Pere Ferrer.
Aquesta afirmació podria ser una cortina de fum davant les declaracions que Villarejo va fer ahir, que afirmaven que l‘Operació Catalunya, suposadament va ser un operatiu per “frenar l’independentisme”. Per tant, és possible que els partits que es fan dir constitucionalistes, vulguin intercanviar els papers de la “policia política”, davant les declaracions en seu judicial de Villarejo.
Cal destacar que anteriorment, ja s’havia perseguit a Trapero, i que la informació que va publicar Villarejo, va posar en evidència l’entramat de persecució contra el major dels mossos.
Ciutadans denuncia que el Govern vol “aconseguir” el control dels Mossos “pels seus propis fins”. Valoren que aquests fets “escandalitzen” la ciutadania i és per això que esperen que els socialistes els facin costat. “El suport és forçós”, opina. Aquesta afirmació es contradiu amb anteriors declaracions del partit taronja, en les quals precisament es va acusar els mossos d’haver estat indulgents amb els votants durant l’operatiu del Primer d’Octubre. Per tant, d’haver intervingut políticament.
Sense vergonya, Ciudadanos quan ha interessat ha posat en dubte l’actuació professional de Trapero per suposadament haver permès el Primer d’Octubre. En canvi, quan ha estat absolt per l’Audiencia Nacional i se li ha retornat el càrrec, en destituir-lo esdevé la víctima d’una purga, que anava en contra del Govern. Per tant, es dona a entendre que s’ha modificat el càrrec del major dels mossos precisament perquè ha investigat en contra dels interessos de l’executiu català.
Carrizosa ha convidat el PSC a deixar de fer declaracions “amb la boca petita” i a donar-los suport. Així doncs, Ciudadanos torna a abanderar una altra lluita i es posa una altra jaqueta, per oposar-se a l’executiu català. El PSC, al seu torn, també ha defensat les teories conspiranoiques sobre la cúpula dels Mossos, qui sempre intenta treure profit de l’embolic.
Carrizosa ha denunciat que ERC i Junts “voregen” la legalitat tenint en compte que estan “envoltats” de diversos escàndols. Així, entén que les forces de l’oposició no han de deixar que es “menystingui” la policia.
En aquest sentit, Cs ha registrat una pregunta per escrit sobre les “presumptes ingerències” de l’excomissari en cap Eduard Sallent amb relació a les investigacions que implicaven el llavors conseller Miquel Buch.
Per últim, sobre el pacte per la llengua, Carlos Carrizosa ha deixat la porta oberta a sumar-s’hi. Si els conviden, ha dit, ho valoraran.