Edició 2314

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de novembre del 2024
Edició 2314

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de novembre del 2024

Cinc empreses de la Conca d’Òdena fabricaran més de 6.000 mascaretes tèxtils al dia per a adults i infants

|

- Publicitat -

Cinc empreses de la Conca d’Òdena s’han unit per fabricar mascaretes tèxtils i contribuir en la lluita contra la covid19. Sota el nom de ‘Maskplus’, el producte té la particularitat que es pot rentar fins a cent cops alhora que inclou un tractament antivíric i antibacterià. Les mascaretes es produeixen íntegrament a la planta de Diutex a Igualada, una empresa dedicada al tèxtil i calçat que estava a punt de tancar pel confinament i que ara continua activa un cop reconvertit el negoci. S’ha reconfigurat el procés de fabricació i compta amb més de cent màquines. Actualment produeixen més de 6.000 mascaretes diàries amb una vintena de treballadors. També han tret una línia de mascaretes per a infants.

Publicitat

El projecte, batejat amb el nom de ‘Maskplus’, compta amb la participació de les empreses Alfil.be (dedicada a la papereria), Waterlogies (tractament aigua), Barcelona Technical Consultancy (consultora), Leicester Trade Center (constructora) i Diutex (tèxtil i calçat). Un grup d’enginyers de la Conca d’Òdena, epicentre de la pandèmia a Catalunya, van començar a treballar plegats en la construcció de respiradors i, posteriorment, van creure en la necessitat de produir mascaretes.

Segons explica Toni Riba, CEO d’Alfil.be, el projecte d’elaboració de màscares ha permès evitar el tancament d’una empresa a Igualada. Es tracta de la fàbrica de Diutex que ha pogut reprendre l’activitat després d’una reconversió en el procés de fabricació. “S’han configurat més de cent màquies per produir 6.000 mascaretes diàries i donant feina a uns vint treballadors en diferents torns” i una inversió d’uns 45.000 euros, detalla Riba. El producte, que també porta el nom de ‘Maskplus’, té la particularitat que és tèxtil i no és d’un sol ús sinó que es pot rentar fins a cent cops sense perdre les propietats. Destaca també perquè incorpora un tractament antivíric i antibacterià als fils així com un filtre de paper al seu interior.

Des de fa uns dies que ja es comercialitzen online, a botigues d’Alfil.be de la península i Illes Balears, de forma online i també en farmàcies. D’altra banda, també s’estan lliurant de forma gratuïta a residències d’avis a indrets com Mataró, Cardedeu i Igualada. El repartiment es fa amb l’ajuda de Protecció Civil.

Un model per a nens

Aquesta setmana han iniciat la producció d’unes 500 mascaretes diàries per a infants. Segons Riba, els models van de 0-6 anys i de 6 a 12 anys. “Considerem que ningú ha pensat en aquest col·lectiu i creiem que és un nínxol de mercat que no s’ha tingut en compte i que hi haurà demanda” quan ho hagin de portar al carrer o possiblement a l’escola”, afegeix.

Més endavant preveuen poder arribar a la producció diària de 100.000 mascaretes i no descarten continuar amb l’activitat un cop finalitzi la pandèmia. Actualment estan pendents de rebre l’homologació com a material quirúrgic. Mentrestant, però, es comercialitza per a ús higiènic.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut