Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

Catalunya rebrà un rècord de 25.645 milions en concepte d’entregues a compte el 2024, un 9,7% més que l’any anterior

Aquest any també es rebran 4.326,2 milions de liquidació del sistema de finançament corresponents al 2022

|

- Publicitat -

Catalunya rebrà fins a 25.645 milions d’euros en concepte d’entregues a compte per part del govern espanyol, segons ha informat aquest dimecres el govern espanyol. Es tracta d’una quantitat de diners que la Generalitat rep cada any per avançat del sistema de finançament autonòmic i que serveix per cobrir necessitats i prestar els serveis públics que són de la seva competència. Enguany la xifra és un 9,7% més alta que la de l’exercici anterior, segons ha precisat el Ministeri d’Hisenda. Durant aquest any la Generalitat també rebrà 4.326,2 milions corresponents a la liquidació del sistema de finançament del 2022. En conjunt, Catalunya disposarà durant el 2024 de 29.846,47 milions corresponents al sistema de finançament autonòmic.

Publicitat

El govern espanyol també ha destacat que des que Pedro Sánchez és president Catalunya ha rebut recursos per valor de 146.345,61 milions d’euros tenint en compte també el finançament ordinari o el repartiment de fons per la covid-19.

Les entregues a compte es calculen a partir dels impostos que s’estima que s’ingressaran durant l’exercici corresponents a l’IRPF, l’IVA i tributs especials. El càlcul està vinculat a la informació disponible en el moment d’elaboració de la llei de pressupostos, que per aquest 2024 es van renunciar a presentar per les turbulències que generava el calendari electoral.

Aquest dimarts després del Consell de Ministres la titular d’Hisenda, María Jesús Montero, ja va avançar que les comunitats percebrien fins a 134.658 milions d’euros en concepte d’entregues a compte, la xifra més elevada de la història.

Et pot interessar  L'Estat espanyol nega el dret que Catalunya tingui el seu propi sistema de finançament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut