Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

L’última disputa: l’independentisme encén el cara a cara Colau-Maragall

|

- Publicitat -

Darrer sospir. Amb tots pronòstics, els dos possibles alcaldes el pròxim 26-M s’han assegut l’un davant de l’altre. Segons els sondejos, podrien ser pocs centenars de vots els que fessin alcalde Maragall o revalidessin el mandat de la ja alcaldessa Colau. Altres, els situen en empat. El cara a cara més esperat, a Cadena SER conduït per Josep Cuní, ha posat sobre la taula els propis -i semblants- projectes que aborden les principals problemàtiques de la ciutat com l’habitatge, la seguretat o el canvi climàtic amb un to distès, però, fins que l’independentisme i el procés ha confrontat els candidats i n’ha tensionat la conversa.

Publicitat

La pregunta de l’alcladessa sobre si Maragall comparteix o no les delcaracions del president Torra sobre la descapitalitat de la ciutat de Barcelona ha fet enfadar el republicà. El candidat d’ERC ha sentenciat que “Barcelona és la capital i sempre ho serà” mentre que ha afirmat que “Torra és el  búnquer ideològic” de l’alcaldessa i el veterà li ha tornat la pregunta posant contra les cordes la líder de Barcelona en Comú: “Pactarà amb Collboni quan està fent ostentació de la convicció repressora del 155?”, apel·lant la suspensió dels presos polítics i diputats al Congreso per part del socialisme espanyol.

És per això que l’alcaldable independentista ha afirmat que “la decisió real és Colau-Collboni o Maragall-Barcelona” mentre que l’alcaldessa ha retret al candidat que puguin pactar amb la dreta “com en el govern català” i ha reiterat que “el meu equip sempre hem demanat la desjudicialització de la política, la llibertat dels presos”. Alhora, Colau ha afegit que els diputats Asens i Pissarello “saben què fan al Congreso”: “amb la repressió hem estat més ferms que ningú”, ha conclòs.

Et pot interessar  El Govern insisteix al PSOE que el finançament singular ha de sortir del règim comú: “No poden ser simples retocs”

Mentre la candidata de BComú ha apel·lat una Barcelona “profundament republicana, d’esquerres, feministes” i “amb polítiques valentes”, l’alcaldable d’ERC li ha retret que “no es pot estar als dos costats a la vegada, l’equidistància ja ha donat prou de si.”

 

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut