Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Capella carrega contra la fiscalia de Sánchez: “La pena no és venjança, això és del segle XIX”

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia, Ester Capella, espera que la Fiscalia no recorri el tercer grau dels presos polítics. Capella recorda que “la pena no és venjança” i assenyala que això és propi de societats del segle XIX quan “pivotava sobre el càstig”. En aquest sentit, la titular de Justícia recorda que l’objectiu de la pena és “preparar per a la llibertat a totes les dones i homes dels centres penitenciaris de Catalunya”. Capella ha reclamat que els presos no tinguin “ni més drets ni menys drets que ningú” i recorda que el tercer grau “no buida de contingut la sentència”. “No és llibertat, és compliment de la condemna i espero que la Fiscalia s’impregni dels valors de la llei penitenciària”, ha remarcat.

Publicitat

D’altra banda, la consellera ha lamentat la “pulsió permanent amb els valors de la llibertat”. Capella critica que es vulgui empresonar rapers –com en el cas de Pablo Hasél- i, en canvi, defensi el rei emèrit que està sent investigat per corrupció a Suïssa. “A les lletres de les cançons hi ha una lluita per una igualtat efectiva i l’assenyalament d’una monarquia corrupta. No ho diuen perquè sí, sinó que és demostrable”, remarca Capella. La consellera també ha carregat contra l’extrema dreta que, assegura, són “hereus d’aquells que es van aixecar contra un règim democràtic com la segona república”. Capella adverteix que Vox es presenta “amb pell de xai i com un partit democràtic, sense defensar-ne els valors”.

Et pot interessar  Capella lamenta que les mesures del govern espanyol per limitar el lloguer turístic arriben "tard i malament"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut