Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Campuzano insisteix que Catalunya no firmarà el conveni sobre els 31 menors migrats sols perquè “n’acabarà acollint més”

Diu que el Govern ha avisat l'Estat que "no pot avalar la reforma de la llei d'estrangeria tal com s'ha plantejat"

|

- Publicitat -

El conseller de Drets Socials en funcions, Carles Campuzano, ha defensat l’oposició del Govern als convenis sobre l’obligatorietat d’acollir menors migrats sols i al resultat de la reunió Sectorial de Joventut celebrada a Tenerife. Ho ha dit en una entrevista a TV3 en què s’ha referit als 31 joves migrats sols que Catalunya hauria d’acollir. Ha insistit que no firmarà els documents “perquè n’acabarà acollint més”. Ha lamentat que el govern de Pedro Sánchez segueixi treballant “amb dades que no són reals” i ha recordat que aquest any Catalunya ja ha rebut 1.500 nois i noies en aquesta situació. Alhora, ha apuntat que la Generalitat ha traslladat a l’Estat que “no pot avalar la reforma de la llei d’estrangeria tal com s’ha plantejat”.

Publicitat

Carles Campuzano ha reiterat que malgrat que l’Estat calcula que Catalunya té 1.417 menors migrats sols acollits, en realitat aquesta xifra és de 2.369. A banda, ha lamentat que l’executiu espanyol “obviï” que el Govern segueix acompanyant i fent-se càrrec de 4.200 nois i noies majors de 18 anys per garantir la seva inserció. “No podem avalar un repartiment que es basa en números que no són certs”, ha remarcat.

En aquest sentit, ha recordat que fa pocs dies van arribar a Catalunya 200 joves migrats que presumptament eren majors d’edat. “N’hi havia nou que tenien menys de 18 anys”, ha comentat Campuzano que ha afirmat que en el darrer any i mig aquesta comunitat haurà rebut prop de 800 joves menors “de forma desordenada”. Per això, ha assegurat que el Govern no firmarà els convenis previstos i ha demanat que el procés es faci de forma “seriosa” i que es doti la Generalitat dels recursos necessaris.

Et pot interessar  Rufián demana "respecte" pels menors no acompanyats i retreu que "no són paquets d'Amazon"

El titular de Drets Socials també s’ha referit a la reforma de la llei d’estrangeria i ha dit que el Govern ja ha traslladat a l’executiu espanyol que no pot avalar-la “tal i com està plantejada”. Ha insistit en què els problemes de sobreocupació poden donar-se a d’altres punts del territori i no només a Canàries, Ceuta i Melilla i que cal garantir un finançament adequat. A banda, ha demanat que s’abordin “alguns problemes tècnics” vinculats al reconeixement de la minoria d’edat.

En aquest mateix sentit, ha assenyalat que confia que Junts “entengui la posició de la Generalitat i l’acompanyi” enlloc d’apostar per fer “desgast partidista”. Així, ha considerat que el que toca és “ajudar el Govern en la gestió ben feta d’aquesta realitat”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut