Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Buch replica a Junqueras que ara no es pot pensar en eleccions perquè “hi ha gent que està morint”

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha replicat aquest dijous al president d’ERC, Oriol Junqueras, que ara no es pot pensar en eleccions perquè “hi ha gent que està morint”. “Si les eleccions les fem ara o les fem d’aquí a dos o tres mesos, si hi ha algú que creu que la preocupació ara mateix és qui guanya les eleccions per poder fer el pla de de reconstrucció crec que està equivocat”, ha dit a Ràdio 4 després que Junqueras hagi instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a convocar eleccions abans que la justícia activi el rellotge. Buch ha indicat que encara hi ha marge abans que puguin inhabilitar definitivament Torra, però mentrestant ha opinat que el que necessita el país és un “tancament de files”.

Publicitat

Buch ha defensat que cal deixar de banda les “batalles polítiques i partidistes”. La “única dèria” de JxCat, ha dit, és afrontar la covid-19, perquè la situació és complexa i ho serà durant temps. “Si algú vol pensar en eleccions que hi pensi”, ha insistit el conseller, que ha subratllat que la preocupació de la ciutadania no és aquesta, sinó la seva salut.

En cas de confirmar-se la inhabilitació de Torra, Buch ha afegit que llavors no es podrà fer-hi res i caldrà convocar-les, però ha apuntat que la previsió és que això pugui arribar a finals del segon semestre.

En aquest sentit, ha indicat que pel que ell veu cada dia, la consellera de Salut, que és d’ERC, només té al cap el coronavirus. “Potser hi ha altres consellers que potser sí que rumien en altres coses”, ha afegit.

Et pot interessar  La direcció d'ERC preocupada pel silenci de Junqueras que sembla no avalar l'acord
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut