Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024
Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024

Brussel·les pica el crostó a l’Estat per un ús “abusiu” dels contractes d’interinatge i la seva “manca de protecció”

La Comissió Europea lamenta que la llei espanyola no contingui prou mesures per "prevenir i sancionar" aquesta pràctica

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha llançat un nou avís a l’Estat per no haver pres suficients mesures per evitar un “ús abusiu” dels contractes d’interinatge i, al mateix temps, evitar “discriminacions” entre els treballadors interins i la resta d’empleats del sector públic. En la llista de procediments d’infracció d’octubre publicada aquest dijous, Brussel·les lamenta que la legislació espanyola no contingui prou mesures per “prevenir i sancionar” aquesta pràctica, la qual considera “contrària” a la llei comunitària. La Comissió ha notificat a l’Estat per carta, i el govern disposa ara de dos mesos per respondre. En cas que la contesta sigui insatisfactòria, la Comissió podria adoptar nous passos per elevar la qüestió als tribunals europeus.

Publicitat

La missiva enviada per la Comissió Europea té en compte les esmenes que l’executiu espanyol ha anat adoptant des que se li va obrir el primer procediment d’infracció sobre aquest tema, concretament l’any 2015. Malgrat els canvis, Brussel·les considera que les noves normes “encara no resolen els problemes identificats, en particular aquells que fan referència a l’efectivitat de les sancions”.

En el comunicat publicat aquest dijous, l’executiu comunitari menciona alguns exemples. “Independentment de si un treballador interí acumula 20 o 30 anys al mateix lloc de treball, la compensació és la mateixa”, lamenta. “Una persona que hagi estat treballant 20 anys sota la successió de diversos contractes i decideix abandonar el seu lloc de treball i acceptar una altra feina o cuidar un familiar, tampoc tindrà accés a cap compensació”, afegeix.

En aquest sentit, la Comissió “urgeix” a l’Estat a resoldre la situació i adaptar la normativa nacional a la llei europea.

Et pot interessar  Unes 600 persones es manifesten a Barcelona contra "l'abús de la temporalitat" a l'administració
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut