Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Boye reflexiona sobre els actes de desobediència civil: “Primer no s’entenen i es ridiculitzen, però finalment donen fruits”

L'advocat alerta d'una "cacera de bruixes" contra els agents que van ajudar Puigdemont

|

- Publicitat -

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha fet una reflexió aquest dimecres sobre la desobediència civil, dies després que el president exiliat reaparegués breument a Barcelona i tot seguit tornés cap a l’exili. Boye va acompanyar Puigdemont en el seu breu retorn, i ha defensat la seva fugida; de fet, era un dels pocs que coneixia el parador de Puigdemont, mentre la policia catalana mantenia l’operatiu ‘Gàbia’ per a detenir-lo.

Publicitat

Els actes de desobediència civil primer no s’entenen, després es ridiculitzen i, finalment, acaben donant els seus fruits” ha reflexionat Boye en un missatge a X. Després de l’actuació dels Mossos d’Esquadra per a detenir Puigdemont, Boye també ha estat denunciant a les xarxes socials una “cacera de bruixes sense empara legal” contra els agents que van ajudar Puigdemont a marxar.

Així mateix, en una entrevista a RAC1, l’advocat va reiterar que “la intenció era ser president de la Generalitat, assistir al ple, venir a Barcelona i en funció de les circumstàncies les tàctiques es van variant. El que havia de fer era demostrar que no tenia cap por d’entrar a l’Estat“. A la mateixa entrevista, l’advocat va mostrar-se crític amb Interior i els Mossos i va lamentar que s’utilitzessin “desproporcionadament” els recursos públics amb mètodes dissenyats per la lluita antiterrorista per detenir Puigdemont, en referència a l’operatiu ‘Gàbia’.

Finalment, Boye també va mostrar-se convençut que “la llei d’amnistia s’aplicarà més aviat que tard”, tot i que va preguntar-se com és que “no es vol aplicar la llei. Si estan convençuts que no és aplicable al delicte de malversació per què fa dos mesos que no cursen una euroordre?“.

Et pot interessar  ERC assistirà a la rebuda institucional a Puigdemont d’Arc de Triomf
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut